Μήπως έχουμε γίνει τα «χαϊβάνια» της Αλβανίας;

Επί διετία…. πηγαίνουμε στη Χάγη

Μήπως έχουμε γίνει τα «χαϊβάνια» της Αλβανίας; Γιατί δεν φτάνει που η συμφωνία που υπήρξε για την ΑΟΖ επί κυβέρνησης Καραμανλής, οι Αλβανοί την ακύρωσαν στο Συνταγματικό τους Δικαστήριο, με αποτέλεσμα να αποσπάσουν έτσι το ελληνικό «ok» για να γίνουν υποψήφια προς ένταξη στην Ε.Ε. χώρα, τώρα ακούμε συνεχώς για το συνυποσχετικό για τη Χάγη, αλλά δεν το βλέπουμε.

Το ζήτημα της προσφυγής στη Χάγη, υποτίθεται ότι έχει συμφωνηθεί στη συνάντηση Ράμα – Δένδια το 2020, αλλά στη διετία που μεσολάβησε δεν προχώρησε. Και από την προχθεσινή συνάντηση Μητσοτάκη – Ράμα, προέκυψε ακριβώς το ίδιο… ότι δηλαδή θααα συμφωνήσουμε για να πάμε στη Χάγη.

Ίσως θα πρέπει επιτέλους να καταστήσουμε σαφές στην ηγεσία της γείτονος ότι ο δρόμος για την ένταξη της Αλβανίας περνά από την Ελλάδα και δεν μπορούν να παίζουν καθυστερήσεις συνεχώς…. Γιατί, δεν φτάνει που κάνουμε (διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις) τα στραβά μάτια στην εθνοκάθαρση χαμηλής έντασης που κάνουν στη μειονότητα της βορείας Ηπείρου με δημεύσεις περιουσίων κτλ, δεν θα πρέπει να μας κοροϊδεύουν μέσα στα μούτρα μας. Εκτός κι αν είμαστε «χαϊβάνια»….