Στον Μάτσιεκ Καμίνσκι πουλήθηκε ο Παναιτωλικός

Αλλαγή σελίδας στον Παναιτωλικό! Ο Φώτης Κωστούλας, σε ραντεβού που είχε με τον Αμερικανό επιχειρηματία Μάτσιεκ Καμίνσκι, συμφώνησε στην παραχώρηση του πακέτου μετοχών της ομάδας.

Το χρυσό κεφάλαιο «Κωστούλας» στον Παναιτωλικό κλείνει ύστερα από χρόνια παρουσίας του στο διοικητικό θώκο της ομάδας. Ο ιστορικός ηγέτης της ομάδας του Αγρινίου, σε συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον Αμερικανό επιχειρηματία Μάτσιελ Καμίνσκι, συμφώνησε στην παραχώρηση των μετοχών της ομάδας.

Αναμφίβολα πρόκειται για μια ιστορική στιγμή για την ομάδα του Παναιτωλικού, αλλά μάλλον και για το ελληνικό ποδόσφαιρο, που προσελκύει έναν ξένο επενδυτή και μάλιστα από τις ΗΠΑ. Ο Παναιτωλικός βρίσκεται προ των πυλών μιας μεγάλης αλλαγής, με έναν επενδυτή που φαίνεται ότι διαθέτει το οικονομικό υπόβαθρο να κάνει την ομάδα του Αγρινίου να αλλάξει επίπεδο…

Ο Καμίνσκι θεωρείται ένας από τους πιο ισχυρούς “παίκτες” του real estate στις ΗΠΑ κι έχει την έδρα των επιχειρήσεών του στη Μινεσότα.Ο Ματσιέκ Καμίνσκι, είναι πρώην διαχειριστής επενδυτικών κεφαλαίων στην Πολωνία και έφτιαξε την περιουσία του σε επενδύσεις ακινήτων γραφείων στη Μινεάπολη, τη μεγαλύτερη πόλη στην πολιτεία της Μινεσότα, στη μεσοδυτική πολιτεία των ΗΠΑ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Καμίνσκι μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες από την Πολωνία στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και στη συνέχεια ήταν επενδυτικός σύμβουλος στις χρηματιστηριακές εταιρείες Paine Weber και Piper Jaffray πριν εισέλθει σε επενδύσεις σε ακίνητα.

Πουλήθηκε και το Εmileon

Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό το αντίτιμο που έχει συμφωνηθεί να καταβληθεί για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου της ΠΑΕ, ωστόσο μέσα στο «τελειωμένο» deal της μεταβίβασης είναι και οι εγκαταστάσεις του Emileon. O Μάτσιεκ Καμίνσκι λοιπόν θ’ αποκτήσει και τις εγκαταστάσεις που προπονείται η ομάδα (και ανήκαν ξεχωριστά στον μέχρι πρότινος μεγαλομέτοχο).

Eνδιαφέρονταν για την Εβέρτον!

O Αμερικανός με καταγωγή από την Πολωνία Μάτσιεκ Καμίνσκι, το καλοκαίρι βρισκόταν σε συζητήσεις για την εξαγορά της Έβερτον! Ο Καμίνσκι και η οικογένειά του, μέσω του επενδυτικού τους οχήματος KAM Sports, διατήρησαν το ενδιαφέρον τους για την εξαγορά της ομάδας της Premier League, όταν τελικά ο ιδιοκτήτης της Έβερτον Φαράντ Μοσίρι φάνηκε να σηματοδοτεί το τέλος της προθυμίας του να πουλήσει την ομάδα. Τα ρεπορτάζ πάντως της περιόδου εκείνης έκαναν λόγο για deal, που θα άγγιζε τα 400 εκατ. λίρες!

Ποιος είναι ο Μάτσιεκ Καμίνσκι;

Ο Μάτσιεκ Καμίνσκι, γνωστός ως MG, είναι Αμερικανός επιχειρηματίας, ο οποίος γεννήθηκε στην Πολωνία και αποφοίτησε με πτυχίο Βιολογίας και Φυσικής από το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα.

Αυτή τη στιγμή είναι ο ιδρυτής και πρόεδρος της Kaminski Asset Management, Inc με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η εταιρεία διαχείρισης διαχειρίζεται κεφάλαια αξίας δισεκατομμυρίων, έχοντας σημαντικό λόγο στο χρηματιστήριο. Ο Καμίνσκι υπηρετεί επίσης ως Διαχειριστής Χαρτοφυλακίου για το Kaminski Poland Fund, όπου προσφέρει επενδυτικές συμβουλές μέσω της διαχείρισης ιδιωτικών λογαριασμών στις αγορές της Κεντρικής Ευρώπης. Ασχολείται με τον επενδυτικό χώρο τα τελευταία 15 χρόνια. Σύμφωνα με δημοσίευμα της “Sunday Times” η περιουσία της οικογένειας Καμίνσκι υπολογίζεται στο 1 δισεκατομμύριο δολάρια και διαθέτει ακίνητα σε πολλές περιοχές του κόσμου μέσα από την Kaminski Asset Management και την Kaminski Poland Fund.