Αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμούς Ρομά και στο Αγρίνιο

Συνεχίστηκαν τη Δευτέρα οι αστυνομικές επιχειρήσεις για την πρόληψη και καταπολέμηση της εγκληματικότητας, και συγκεκριμένα σε περιοχές της Αχαΐας, του Αγρινίου και των Σερρών.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, όλες σε καταυλισμούς Ρομά, μετά τα πρόσφατα επεισόδια που ακολούθησαν τον πυροβολισμό του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη:

Στο Αγρίνιο, προσήχθησαν επτά άτομα και συνελήφθη ένα για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, ενώ κατασχέθηκε κυνηγετικό όπλο. Επιπλέον, ελέγχθηκαν 25 οχήματα και βεβαιώθηκε μία παράβαση Κ.Ο.Κ.

Στην Αχαΐα, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε 27 οικίες, προσήχθησαν -24 άτομα και συνελήφθησαν 13 άτομα, για καταδικαστικές αποφάσεις και τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της κλοπής, παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου, μη έκδοσης Αστυνομικού Δελτίου Ταυτότητας καθώς και της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.Κατασχέθηκαν 3,5 γραμμάρια κάνναβης και βεβαιώθηκαν 28 παραβάσεις Κ.Ο.Κ..

Οι αστυνομικές επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση για την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών, τονίζει η Ελληνική Αστυνομία.