Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου : Θα τιμήσει το Φώτη Κωστούλα, αλλά δεν ξέρει ακόμη το πως

Το παράπονο Μπελεβώνη για το δρόμο προς το προπονητικό κέντρο

Προβληματίζεται με την καλή έννοια του όρου το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου για το πως θα τιμήσει τον αναμορφωτή του Παναιτωλικού Φώτη Κωστούλα, μετά την πώληση της ΠΑΕ στον αμερικανό επενδυτή Μάτσιεκ Καμίνσκι και την επικείμενη οριστική του αποχώρηση από τα δρώμενα του ιστορικού Συλλόγου.

Στο στάδιο των ανακοινώσεων κατά την αποψινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου εκφράστηκαν από αρκετές παρατάξεις επαινετικά λόγια για την προσφορά του Φώτη Κωστούλα στον Παναιτωλικό και το Αγρίνιο. Σε γενικές γραμμές προτάθηκε από τον Π. Ζέρη, το Σπ. Φλώρο, το Γ. Καραμητσόπουλος και άλλους, ο Δήμος Αγρινίου να τιμήσει τον Φώτη Κωστούλα για την προσφορά του στην ομάδα και ευρύτερα την περιοχή. Μεταξύ άλλων προτάθηκε από τον αντιδήμαρχο Σπύρο Φλώρο να δοθεί το όνομα του Φώτη Κωστούλα στο γήπεδο του Παναιτωλικού. Ο Δήμαρχος Γιώργος Παπαναστασίου, υπογράμμιζε ότι την προσφορά του Φώτη Κωστούλα τη γνωρίζει όλη η πόλη, ωστόσο διευκρίνισε πως επειδή το γήπεδο ανήκει στο Ερασιτέχνη μια τέτοια κίνηση θα πρέπει να γίνει σε συνεννόηση με τον Ερασιτέχνη Παναιτωλικό.

Αξιοσημείωτη πάντως ήταν η παραίνεση του συμβούλου της παράταξης Αγρίνιο Μπορείς Λ. Αραχωβίτη, πριν την τιμή στο Φώτη Κωστούλα ο Δήμος Αγρινίου να αποτιμήσει και τη δική του στάση – συνδρομή απέναντι στην ΠΑΕ «για να μην ακούσουμε κάποιο παράπονο»… Το… παράπονο όμως ήρθε από το Μάκη Μπελεβώνη, που μίλησε περισσότερο ως εκπρόσωπος της ομάδας, υπογραμμίζοντας ότι τα καλά λόγια πρέπει να συνοδεύονται και από πράξεις, που ο ίδιος τουλάχιστον δεν τις έχει διαπιστώσει τα τελευταία εννέα χρόνια και έφερε ως παράδειγμα το δρόμο προς το προπονητικό κέντρο του Παναιτωλικού στο Δοκίμι, που θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο. Ο δρόμος, όπως ανέφερε ο Γ. Παπαναστασίου, ήδη ξεκίνησε να κατασκευάζεται από την πλευρά του οικισμού στο Δοκίμι και ήδη ένα τμήμα του έχει κατασκευαστεί, ωστόσο οι βροχοπτώσεις του τελευταίου διαστήματος σταμάτησαν τις εργασίες.

Πάντως ο Φώτης Κωστούλας δεν αποτελεί ακόμη παρελθόν από τον Παναιτωλικό, εκκρεμεί ακόμη η τυπική μεταβίβαση της ΠΑΕ με τη βούλα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, ενώ φαίνεται ότι θα είναι παρών για κάποιο διάστημα ακόμη ως «εγγυητής» της μεταβατικής περιόδου για την ομάδα. Επομένως, ο Δήμος Αγρινίου και το Δημοτικό Συμβούλιο έχει το χρόνο να σκεφτεί το πως θα τιμήσει τον άνθρωπο, που έβγαλε τον Παναιτωλικό από την αφάνεια.