Η ακρίβεια και η διαφθορά ως “δίδυμη απειλή” στη διαδρομή για τις εκλογές

Η έρευνα “Τάσεις” της MRB του Δημήτρη Μαύρου διατηρεί τη συναίσθηση αξιοπρέπειας που θα έπρεπε να διακρίνει κάθε δημοσκοπική εταιρεία, ώστε να μην ξοδεύει τη διαχρονική αξιοπιστία της, μπροστά στον πειρασμό του εφήμερου κέρδους.

Γι’ αυτό και, κάθε φορά, τα ποιοτικά στοιχεία των ευρημάτων της βρίσκονται εξαιρετικά κοντά στο τι πραγματικά συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία, και συνδράμουν στην ουσιαστική κατανόηση των κοινωνικών ρευμάτων.

Στη σκιά του σκανδάλου με την εμπλοκή της Εύας Καϊλή, και το… ατύχημα της Μαρίας Σπυράκη, οι υποθέσεις διαφθοράς επανέρχονται με… πάθος στη δημόσια συζήτηση. Πετυχαίνουν το πολιτικό σύστημα σε συγκυρία αναξιοπιστίας, και την επιδεινώνουν. Θέτουν υπό αίρεση την έννοια της ασφαλούς προοπτικής, για τον πολίτη, για την κοινωνία, για το έθνος. Και υποψιάζουν για μεγάλη αποχή στις εκλογές, συνδυαστικά με πληθωρισμό αντισυστημικής ψήφου.

Η δεύτερη μεγάλη απειλή στη διαδρομή για τις εκλογές, είναι φυσικά η οικονομία. Η υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Η ακρίβεια που καλπάζει και δεν τιθασσεύεται, στα super market, στα καταστήματα, παντού γύρω μας. Η δυσκολία ενός νοικοκυριού να ανταποκριθεί στα στοιχειώδη. Οι δουλειές που δεν είναι πολλές και δεν είναι καλοπληρωμένες. Και ο τρόμος απώλειας της μόνης κατοικίας, λόγω των συνεχών αυξήσεων επιτοκίων, που ανοίγουν το δρόμο για ωκεανό νέων κόκκινων δανείων, από όσους άντεξαν την προηγούμενη δεκαετία, και παραμένουν συνεπείς στην αποπληρωμή των χρεών τους.

Μια χώρα σε βαθιά παρακμή, σε ηθικό επίπεδο, που δεν δείχνει να προσφέρει ανάσες αισιοδοξίας για το μέλλον της. Μοιάζει… ακατάλληλη για τον κανονικό κόσμο. Και το κόστος για το πολιτικό σύστημα θα είναι βαρύ και ασήκωτο στις κάλπες.

πηγή : ysterografa.gr