Ελεύθεροι με όρους οι Μεσολογγίτες δράστες της κλοπής σε ιχθυοκαλλιέργεια στη Λευκάδα

Οι δράστες φέρονται να απείλησαν με μαχαίρι το φύλακα της ιχθυοκαλλιέργειας, αλλά κατηγορούνται μόνο για διακεκριμένη κλοπή

Αντιμέτωπος με δυο ζευγάρια κλεφτών ήρθε ο φύλακας μιας ιχθυοκαλλιέργειας του Δήμου Λευκάδας τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης. Οι δράστες κατάφεραν να αποσπάσουν περίπου 150 κιλά ψαριών, απειλώντας μάλιστα το φύλακα που προσπάθησε να αποτρέψει την κλοπή!

Οι δράστες, που έχουν απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τις Αρχές για παρόμοιες υποθέσεις, είναι κάτοικοι του Μεσολογγίου και ταυτοποιήθηκαν άμεσα από την Ασφάλεια Λευκάδας, η οποία κατάφερε να συλλάβει το απόγευμα της Τετάρτης στο Μεσολόγγι τους δύο από τους τέσσερις δράστες. Πρόκειται για ένα 39χρονο και μία 40χρονη, αδέλφια μεταξύ τους, που στην κατοχή τους βρέθηκαν 152 κιλά ψαριών αξίας 2.000 ευρώ και δίχτυα τα οποία περιείχαν πλήθος πρόσφατα αλιευμένων ψαριών. Ακόμη από την Αστυνομία κατασχέθηκαν ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες, το τρέιλερ στο οποίο είχαν φορτώσει τα κλεμμένα ψάρια και μια εξωλέμβια μηχανή.

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι πως όταν ο φύλακας του ιβαριού του Δήμου Λευκάδας εντόπισε τους κλέφτες, επιχείρησε να τους αποτρέψει «κλείνοντας» το αυτοκίνητο στο οποίο οι δράστες φόρτωναν τα ψάρια με το δικό του αυτοκίνητο. Τότε, σύμφωνα με πληροφορίες ένας εκ των δραστών φέρεται να τον απείλησε με μαχαίρι, ενώ ένας άλλος μετακίνησε το αυτοκίνητο του φύλακα σε παρακείμενο αμμώδες σημείο, με σκοπό να το ακινητοποιήσει εκεί. Εν τέλει οι δράστες κατάφεραν να φύγουν από τη Λευκάδα, ωστόσο η άμεση κινητοποίηση της Αστυνομίας απέδωσε τουλάχιστον τη σύλληψη δύο εξ΄ αυτών.

Οι δράστες παρουσιάστηκαν σήμερα ενώπιον των Δικαστικών Αρχών της Λευκάδας και αφέθησαν ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μια φορά το μήνα στο Α.Τ. της κατοικίας τους και επιπλέον με μικρή χρηματική εγγύηση για τον 40χρονο συλληφθέντα. Από την προανακριτική και ανακριτική διαδικασία έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι στους συλληφθέντες δεν αποδόθηκε η κατηγορία της ληστείας, αλλά των διακεκριμένων κλοπών.

Ο συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων, Χρήστος Τσιμπούκης, μιλώντας στo ΑγρίνιοCulture.gr μετά την απολογία των δύο φερόμενων δραστών δήλωσε : «από την προανακριτική απολογία με τους δύο συλληφθέντες κατηγορούμενους σταθήκαμε στον ορθό νομικό χαρακτηρισμό της πράξης. Πράγματι η κατηγορία, έτσι όπως είχε αποδοθεί και όπως υποβλήθηκε η δικογραφία από τις διωκτικές αρχές, ήταν για την πράξη της ληστείας κατά συναυτουργία. Μείναμε κατά την προανακριτική απολογία μόνο σε κάποιους νομικούς ισχυρισμούς για την ορθή νομική αξιολόγηση της εν λόγω πράξης. Τελικά ασκήθηκε δίωξη όχι για ληστεία, αλλά για την περίπτωση των διακεκριμένων κλοπών με κάποιες επιβαρυντικές περιστάσεις. Απολογήθηκαν οι δύο κατηγορούμενοι ενώπιον της κας Ανακρίτριας Λευκάδας, δόθηκαν όλα τα στοιχεία που έπρεπε να δοθούν τόσο σε ό,τι αφορά το νομικό αλλά και το πραγματικό μέρος της κατηγορίας, αρνούμενοι οι εντολείς μου πολλά στοιχεία από το πραγματικό μέρος της κατηγορίας και μένοντας σε κάποιους νέου νομικούς ισχυρισμούς που έχουμε σχετικά με την υπόθεση. Οι κατηγορούμενοι παραμένουν στη διάθεση της Ανάκρισης».