Παραιτήθηκε η «Συμμαχία για το Μέλλον» από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

Όπως συνέβη μέχρι στιγμής σε άλλους δήμους σε όλη τη χώρα, έτσι και στο Μεσολόγγι είχαμε παραιτήσεις από τις επιτροπές του Δήμου με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικές τις λεγόμενες ρυθμίσεις Θεοδωρικάκου στα της Αυτοδιοίκησης μετά την εφαρμογή της απλής αναλογικής το 2019.

Οι εκπρόσωποι της «Συμμαχίας για το Μέλλον» στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Π. Παπαδόπουλος (τακτικό μέλος) και Π. Σκαρμούτσος (αναπληρωματικό μέλος) με επιστολή του έκαναν γνωστή την απόφασή του να παραιτηθούν από την Επιτροπή.

«Η απόφαση του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου είναι οριστική και αμετάκλητη και συνεπάγεται την υποχρέωση συμμόρφωσης της Δημοτικής Αρχής, ώστε να αποκατασταθεί η νομιμότητα» αναφέρουν στην επιστολή τους και θυμίζοντας ότι κάλεσαν το Δήμαρχο να εφαρμόσει το νόμο φέρνοντας στο Δημοτικό Συμβούλιο όλα εκείνα τα θέματα που είναι αρμοδιότητάς του, ώστε να αποκατασταθεί η νομιμότητα.
«Μετά την άρνηση του κ. Λύρου να συμμορφωθεί με την απόφαση του ΣτΕ και δεδομένου ότι εγείρεται μείζον ζήτημα νομιμότητας των αποφάσεων» δήλωσαν ακόμη υποβάλλοντας την παραίτησή τους.