Οι ρυθμίσεις Θεοδωρικάκου «χάλασαν» και επικοινωνιακά το Δήμαρχο

Με θέμα που κατά βάση θα περνούσαν από την Οικονομική Επιτροπή συνεδρίασε προχθές στο Αγρίνιο το Δημοτικό Συμβούλιο. Η απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικές τις ρυθμίσεις Θεοδωρικάκου, που μετέφεραν αρμοδιότητες από τα δημοτικά συμβούλια στις Οικονομικές Επιτροπές, επέβαλε κάτι τέτοιο.

Τελικά χθες με την τροπολογία που κατέθεσε το Υπουργείο Εσωτερικών, που θεσμικό αδιέξοδο, που δημιούργησε η απόφαση του ΣτΕ τις τελευταίες 40 περίπου ημέρες ως φαίνεται θα λυθεί. Όμως προχθές στο δημοτικό συμβούλιο καθώς δεν ήταν γνωστό πότε το ΥΠΕΣ θα φέρει τη σχετική ρύθμιση για τη συμμόρφωση με την απόφαση του ΣτΕ, έγινε μια μικρή συζήτηση για το θεσμικό «κενό», που δημιουργήθηκε προσωρινά.

Εκεί ο Δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου, επανέλαβε το χαρακτηριστικό «άκρο» για την απλή αναλογική που επέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Αυτοδιοίκηση και τις ρυθμίσεις Θεοδωρικάκου λέγοντας ότι πήγαμε από το ένα στο άλλο. Όμως εμμέσως πλην σαφώς παραδέχθηκε ποιο από τα δύο «άκρα» προτιμά ή αν θέλετε τον εξυπηρετεί επικοινωνιακά. Εξέφρασε λοιπόν το παράπονο ότι με τις αρμοδιότητες που πήγαν στην Οικονομική Επιτροπή έχασε την ευκαιρία για πανηγυρισμούς στο δημοτικό συμβούλιο κάθε φορά που υπό άλλες συνθήκες θα έρχονταν η αποδοχή χρηματοδότησης των έργων, που εντάσσονταν στα διάφορα προγράμματα. Αλλά εδώ που τα λέμε η εμπειρία της απλής αναλογικής για το Γ. Παπαναστασίου δεν ήταν και τόσο άσχημη, ούτε του έκοψε το δρόμο για τη δεύτερη θητεία του στη δημαρχία.