Παπαναστασίου : Μας έκοψαν το 50% των αιτημάτων για τις φυσικές καταστροφές

Έχουν περάσει σχεδόν 14 μήνες από τις περσινές πλημμύρες που έπληξαν πολλά σημεία της Αιτωλοακαρνανίας και οι περισσότερες «πληγές» είναι ακόμη ανοικτές. Μια από αυτές στην περιοχή του Αγρινίου είναι ο δρόμος στο Καινούργιο προς το Βλοχό. Το θέμα ανέδειξε στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Τίμος Παπανικολάου.

Η απάντηση του Δημάρχου Γ. Παπαναστασίου ήταν ότι αυτή η περίπτωση είναι ένα από τα αιτήματα του Δήμου Αγρινίου που «κόπηκαν». Οι δήμοι της περιοχής όπως και η Περιφέρεια στη διάρκεια του 2022 έκαναν πολλά τεχνικά δελτία για τις αποκαταστάσεις στο οδικό δίκτυο (επαρχιακό, αγροτικό, δημοτικό). Αρκετά από αυτά έτυχαν χρηματοδότησης στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με αποφάσεις που άρχισαν να έρχονται σταδιακά από το καλοκαίρι. Όμως όπως ανέφερε ο Γ. Παπαναστασίου «μας έκοψαν το 50% των αιτημάτων» και η υπόσχεση που υπάρχει από πλευρά κυβέρνησης είναι ότι τα αιτήματα αυτά θα τύχουν χρηματοδότησης στο πρώτο τρίμηνο του 2023.

Για να δούμε θα έρθουν τα χρήματα ή θα μας προλάβουν οι εκλογές… Αν και οι επικείμενες εκλογές είναι ένας λόγος παραπάνω να δοθεί ό,τι ζητούν οι Δήμοι.