Γ. Παπαναστασίου : Ο λαϊκισμός απέναντι στη δημοτική αρχή, “κρύβει” τις ευθύνες του Κράτους

Αρκετή μουρμούρα, αρκετή γκρίνια και πολλά και διαφορετικά σχόλια για τους απλήρωτους συμβασιούχος της ΚΟΙΠΑ το νομικό πρόσωπο του Δήμου Αγρινίου, που έχει την ευθύνη των παιδικών σταθμών. Και επειδή είμαστε και σε προεκλογική χρονιά πολλά από τα σχόλια που υπήρξαν έγιναν υπό αυτό το πρίσμα.

Όμως οι συμβάσεις των συμβασιούχων είναι συγκεκριμένες και αυτές επικαλείται ο Δήμος Αγρινίου, ο οποίος είναι απλώς διαχειριστής των επιδοτούμενων προγραμμάτων, ενώ υπεύθυνος για την υλοποίηση των προγραμμάτων είναι η ΕΕΤΑΑ. Ο Δήμος Αγρινίου δεν έχει λοιπόν καμία ευθύνη, όταν η ΕΕΤΑΑ καθυστερεί να πληρώσει. Αυτό ειπώθηκε και στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου από τον πρόεδρο της ΚΟΙΠΑ Γ. Βασιλείου, αλλά και το Δήμαρχο Γ. Παπαναστασίου.

«Κάθε φορά που προκύπτει ένα τέτοιο θέμα δεν είναι ωραίο να γίνεται ένας τέτοιος λαϊκισμός απέναντι στην κάθε δημοτική αρχή, γιατί έτσι παραβλέπουμε τις ευθύνες του Κράτους και των υπηρεσιών που καθυστερούν» είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Παπαναστασίου υπογραμμίζοντας ότι ο Δήμος Αγρινίου όπως και άλλες χρονιές έχει πληρώσει δύο μισθοδοσίες από δικά του έσοδα, αλλά δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο μέγεθος του προβλήματος όταν από την ΕΕΤΑΑ οφείλεται περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ.