Καραγιάννης: Η Γέφυρα θα διορθώσει την τιμή του «e-pass» – 10 ευρώ φθηνότερο από πέρυσι

“Αβλεψία της εταιρείας” χαρακτήρισε την αύξηση ο υφυπουργός Υποδομών

Μειωμένο θα είναι το κόστος του μηνιαίου πακέτου πολλαπλών διελεύσεων από την Γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» για το 2023 σύμφωνα με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Γιώργο Καραγιάννη καθώς οι διαπραγματεύσεις του υπουργείου με την εταιρεία οδήγησαν σε μείωση της τιμής των διοδίων αντί της προγραμματισμένης αύξησης.

Ο κ. Καραγιάννης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής είπε ότι το πακέτο 44 διελεύσεων από τη Γέφυρα (για 22 εργάσιμες μέρες) κόστιζαν το 2022 συνολικά 242,56 ευρώ και χρησιμοποιούταν κυρίως από εργαζόμενους οι οποίοι κάνουν καθημερινά την διαδρομή Ρίο – Αντίρριο. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της εταιρείας από 1/1/2023 το συγκεκριμένο πακέτο θα αυξανόταν σε 294,90 ευρώ.

Ωστόσο, όπως είπε ο κ. Καραγιάννης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας με το ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Κωνσταντόπουλου «θεωρήσαμε ότι αυτή η αβλεψία έπρεπε να διορθωθεί και καλέσαμε την εταιρεία να το διορθώσει. Όπως πληροφορηθήκαμε η εταιρεία θα ανακοινώσει αύριο πως η τιμή του πακέτου θα διαμορφωθεί τελικά σε 232,90 ευρώ, δηλαδή 10 ευρώ φθηνότερα σε σχέση με πέρυσι».

Ο Υφυπουργός εξήγησε πως οι παρεμβάσεις του υπουργείου γίνονται για την τιμή της μοναδικής διέλευσης καθώς «τα εκπτωτικά πακέτα εκφεύγουν των αρμοδιοτήτων του υπουργείου». Ωστόσο πρόσθεσε πως η σημαντική αύξηση της τιμής του πακέτου πολλαπλών διελεύσεων που απευθύνεται κυρίως σε εργαζόμενους ανάγκασε το υπουργείο να παρέμβει.

“Έχουμε τα αυτιά και τα μάτια μας ανοιχτά και τέτοιου είδους αβλεψίες ή λάθη είμαστε εδώ για να τα αντιμετωπίζουμε. Η παρέμβαση της Κυβέρνησής μας ήταν άμεση και οφείλω να πω ότι η εταιρεία το αντιμετώπισε σοβαρά. Την αβλεψία της και το λάθος που έκανε το διόρθωσε άμεσα” είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Καραγιάννης και διευκρίνισε πως “Δεν είναι συμβατική η υποχρέωση της εταιρείας να κοινοποιεί στο ελληνικό δημόσιο την εμπορική πολιτική και τα εκπτωτικά πακέτα. Παρ’ όλα αυτά παρεμβήκαμε και παρ’ όλα αυτά έχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Είμαστε εδώ να αντιμετωπίσουμε ό,τι προβλήματα υπάρχουν στα πλαίσια της νομιμότητας και στα πλαίσια των συμβάσεων”.

Παράλληλα, ο κ. Καραγιάννης υπενθύμισε ότι με τις πρωτοβουλίες της ηγεσίας του υπουργείου συγκρατήθηκαν συνολικά οι τιμές των διοδίων αντί να προσαρμοστούν ανάλογα με την αύξηση του πληθωρισμού.