Η Ελλάδα παραδομένη στη σκανδαλολογία

Η παρακμή και η αντισυστημική ψήφος
Ένα απέραντο σύννεφο σκανδαλολογίας πλανάται πάνω από τη χώρα, στην τελική ευθεία για τις εκλογές, και εκ των πραγμάτων διαμορφώνει ζοφερό κλίμα, μέσα στο οποίο θα αποφασίσουν οι πολίτες την τελική στάση τους.

Οι υποκλοπές και η διερεύνησή τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με αρνητική δημοσιότητα για την Ελλάδα, και απειλή να χάσουμε και αυτό το τρένο για την επενδυτική βαθμίδα. Οι προστατευόμενοι μάρτυρες της Novartis, που συλλαμβάνονται ως απατεώνες. Η ακρίβεια που καλπάζει, επιδεινώνοντας τη φτωχοποίηση μιας κοινωνίας που κακοποιήθηκε βάναυσα την περίοδο της εθνικής καταστροφής των Μνημονίων.

Εικόνες σήψης και διαφθοράς στον δημόσιο βίο. Με την πλειοψηφία των πολιτικών να επιλέγουν ρητορική καφενείου και… τρολ των social media, να καλλιεργούν το μίσος και τον διχασμό, να επικαλούνται την αποκρουστική θεωρία του συμψηφισμού, συμβατή με την ακροδεξιά νοοτροπία του ολοκληρωτισμού, με την οποία υποτίθεται ότι τακτοποίησε τις εκκρεμότητές της η ανθρωπόητα, με τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και την ήττα του ναζισμού.

Όλα αυτά μαζί στέλνουν το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα εγκλωβισμένη στην παρακμή. Παραδομένη στη φθορά. Ένα failed state. Μόνο κλινικά δυσπροσάρμοστοι δεν μπορούν να αντιληφθούν τα… τέρατα που θα φέρουν οι κάλπες, με την αντισυστημική ψήφο να καλπάζει.

πηγή : ysterografa.gr