Σε συλλαλητήριο στο Κεφαλόβρυσο την Τρίτη οι αγρότες

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 3 Φλεβάρη, καλεί τον κάθε αγρότη και κτηνοτρόφο απ’ όλο το νομό, την Τρίτη 7 Φλεβάρη, στις 12 το μεσημέρι, να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο, στον κόμβο στο Κεφαλόβρυσο.

“Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας βγάζοντας τα τρακτέρ στους δρόμους, σε πανελλαδικό συντονισμό, με χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφους απ’ όλη τη χώρα.Η κυβέρνηση μας εμπαίζει. Η αναμονή μας οδηγεί να χάνουμε κι άλλο εισόδημα, να κινδυνεύουμε να μείνουμε εκτός παραγωγής. μ,Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον αγώνα. Μόνο με τα τρακτέρ στο δρόμο κερδίσαμε τα προηγούμενα χρόνια, πήραμε κάποιες ανάσες” αναφέρει σε αναοίνωσή της η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας.

Τα αιτήματα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας είναι:
-Αναπλήρωση του εισοδήματος στην ελιά, στο μανταρίνι, στα πορτοκάλια, στα ακτινίδια, σε όσα προϊόντα πουλήθηκαν κάτω του κόστους.
-Η μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο.
-Μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα.
-Κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια.
-Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.
-Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%.