Έκοψε την πίτα του ο Σύλλογος Μικρασιατών Προσφύγων Αιτωλοακαρνανίας

Την βασιλόπιττα του Συλλόγου Μικρασιατών Προσφύγων Αιτωλοακαρνανίας ευλόγησε το απόγευμα της Κυριακής 5ης Φεβρουαρίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση της Προέδρου και του Δ.Σ. του Συλλόγου.

Κατά τον χαιρετισμό του ευχαρίστησε θερμά για την πρόσκληση και εξέφρασε τη χαρά του, γιατί ο Σύλλογος των Μικρασιατών είναι ένας εξαιρετικά δυναμικός Σύλλογος, με μεγάλη απήχηση στην κοινωνία του Αγρινίου και με ένα σπουδαίο έργο.

«Θέλω να συγχαρώ την πρόεδρο, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και όλα τα μέλη του Συλλόγου, διότι το έργο που επιτελούν είναι πράγματι ιερό και άγιο και ένας τέτοιος Σύλλογος κρατάει ζωντανή τη μνήμη, κρατάει ζωντανή τη συνείδηση όλων όσων κατάγονται από αυτά τα αιματοβαμμένα, από το αίμα των ηρώων και των μαρτύρων, χώματα της Ιωνίας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος και εξέφρασε την επιθυμία να υπάρξει στενή συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως και του Συλλόγου, «αφού και η εκκλησία διαθέτει πολλούς από τους θησαυρούς της Μικράς Ασίας και θα λέγαμε, ότι είναι το κατεξοχήν ενοποιό στοιχείο που ενώνει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον του τόπου μας».

Στη συνέχεια τα παιδιά που συμμετέχουν στο χορευτικό τμήμα του Συλλόγου παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς από την Μικρά Ασία γεμίζοντας υπερηφάνεια όλους τους παρευρισκομένους.

Παρέστησαν ο Δήμαρχος Αγρινίου, Βουλευτές, Αντιδήμαρχοι, Πολιτευτές, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και τα μέλη του Συλλόγου Μικρασιατών Προσφύγων Αιτωλοακαρνανίας.