Η προσδοκία των Αμερικανών να… απαλλαγούν από τον Ερντογάν (μέσω της τραγωδίας με τον σεισμό)

Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες αναλυτικές ικανότητες ή γνώσεις, για να εξάγει κανείς αβίαστα το αυθόρμητο συμπέρασμα ότι το αμερικανικό κατεστημένο προσδοκά να… απαλλαγεί από τον Ταγίπ Ερντογάν μέσω της τραγωδίας με τον σεισμό.

Να μην καταφέρει ο απόλυτος ηγέτης της Τουρκίας εδώ και σχεδόν δυο δεκαετίες να διαχειριστεί τις συνέπειες μιας τέτοιας πρωτοφανούς καταστροφής, να ηττηθεί στις κάλπες, και να τον διαδεχθεί στην εξουσία κάποιος κεμαλιστής, πρόθυμος και… βουλιμικός να εξυπηρετήσει τις στρατηγικές επιδιώξεις της Ουάσινγκτον στην περιοχή μας.

Μόνο αφελείς δεν καταλαβαίνουν ότι σε τέτοια περίπτωση, το αμερικανικό κατεστημένο θα… έδινε προίκα στον κεμαλιστή εκλεκτό του, ειδικά στο ξεκίνημα της ηγεσίας του. Θα τον ενίσχυε σε σκανδαλιστικό βαθμό, ειδικά εφόσον θα του ζητούσε να… ξεχάσει τη Ρωσία, και να ξαναγίνει η Τουρκία… αμίλητο στρατιωτάκι στο εσωτερικό του ΝΑΤΟ.

Υποψιάζεστε ποιά… γειτονική της Τουρκίας χώρα θα πλήρωνε το τίμημα της αλλαγής ισορροπιών από την πλευρά του βαθέως κράτους των Ηνωμένων Πολιτειών, ή να το γράψουμε και στα… ελληνικά;

πηγή : ysterografa.gr