Οι πλειστηριασμοί σε άλλο… ζύγι, αναλόγως αν κυβερνάς ή όχι

Έκπληξη προκάλεσε η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα στη συνέντευξή του στον «Άλφα» και τον Αντώνη Σρόιτερ το βράδυ της Τρίτης, ότι και επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ γίνονταν πλειστηριασμοί, αλλά ο αριθμός των 25.600 πλειστηριασμών που έγιναν τότε, δεν είναι μεγάλος αριθμός.

Οι δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τους 25 χιλιάδες πλειστηριασμούς που δεν είναι πολλοί, προκάλεσε πλήθος σχολίων και στα social media με άλλους να θυμούνται την ανάρτηση του ηθοποιού Ελεφάντη, στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, ότι επί διακυβέρνησης Τσίπρα δεν έγινε κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας και άλλοι τις δηλώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι οι πλειστηριασμοί είναι σημαντικοί και για αναπτυξιακούς λόγους και για την προστασία των Τραπεζών. Αν οι Τράπεζες δεν μπορούν να δανείσουν έχουμε πρόβλημα, είχε πει στο παρελθόν ο κ. Τσακαλώτος…

Πάντως αυτό που καταλαβαίνει εύκολα κανείς ότι λίγο – πολύ και οι πλειστηριασμοί μπαίνουν στο ζύγι… Πότε άραγε θεωρούνται λίγοι και πότε πολλοί; Απάντηση φυσικά δεν υπάρχει, όταν κάθε πολιτικός αρχηγός έχει τα δικά του μέτρα και σταθμά σε αυτό το ζύγι. Το χειρότερο όλων όμως είναι ότι άλλα μέτρα και σταθμά υπάρχουν όταν κάποιος βρίσκεται στην αντιπολίτευση και άλλα όταν κυβερνά.