Για λαϊκισμό κατηγόρησε το Γκρίζη ο Γ. Παπαναστασίου

Αντιπαράθεση ανάμεσα στο Νίκο Γκρίζη και το Γιώργο Παπαναστασίου έφεραν τα τέλη της ΔΕΥΑ Αγρινίου, που συζητήθηκαν στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου, παρότι παραμένουν αμετάβλητα.

Ο Νίκος Γκρίζης αναρωτήθηκε τι θα συμβεί αν δεν έλθει η πολυπόθητη επιχορήγηση της ΔΕΥΑ για την ενεργειακή κρίση από την Πολιτεία, σχολιάζοντας παράλληλα πως δεν είναι νόμιμη, η σκέψη που υπάρχει στην ΚΕΔΕ ως αντίδραση σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και αποκάλυψε ο Γ. Παπαναστασίου, δηλαδή το να σταματήσουν οι ΔΕΥΑ να πληρώνουν τους παρόχους της ενέργειας. Μάλιστα ο Ν. Γκρίζης πήγε ένα βήμα παραπέρα θέτοντας τον προβληματισμό, γιατί να μην μειωθούν κιόλας τα τέλη ύδρευσης, όταν έχει αυξηθεί λόγω του πληθωρισμού το κόστος διαβίωσης.

Απαντώντας ο Γ. Παπαναστασίου τον κατηγόρησε για λαϊκισμό. «Δυο τινά συμβαίνουν ή δεν καταλαβαίνουμε ή κάνουμε πολιτική να μην πω της πλάκας, αλλά πολιτική χωρίς σκέψη. Ο κ. Γκρίζης ρωτάει τι θα συμβεί αν η Κυβέρνηση δεν επιχορηγήσει τη ΔΕΥΑ και από την άλλη ζητά και μειώσεις. Δηλαδή τα 2,5 εκατ. ευρώ επιβάρυνση λόγω της ενεργειακής κρίσης να γίνουν και 5. Ανέξοδη πολιτική…» είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Παπαναστασίου.

Η κυβέρνηση θα πρέπει να σημειωθεί ότι πέρασε νομοθετική ρύθμιση που επιτρέπει την επιχορήγηση των ΔΕΥΑ της χώρας απ’ ευθείας από το Κράτος, ωστόσο κανείς δεν ξέρει πότε θα δοθεί αυτή η επιχορήγηση και αν θα καλύψει όλο το επιπλέον βάρος της ενεργειακής κρίσης που επωμίστηκαν οι ΔΕΥΑ.