Μετά τη Φούντζουλα το… χάος για τη ΝΔ, που ψάχνει για γυναίκες

Από το 2015 που το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Αιτωλοακαρνανία γυναικοκρατούνταν, με πέντε από τους εννέα υποψηφίους να είναι γυναίκες, το κυβερνών σήμερα κόμμα έφτασε στο σημείο να δυσκολεύεται να καταρτίσει ψηφοδέλτιο ελλείψει γυναικών.

Με τα τωρινά δεδομένα το υπό κατάρτιση ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Αιτωλοακαρνανία περιλαμβάνει μόνο μια γυναίκα: τη Ναυπάκτια Χριστίνα Φούντζουλα. Και χρειάζεται ακόμη τρεις γυναίκες η ΝΔ για να κατεβάσει πλήρη συνδυασμό στην Αιτωλοακαρνανία. Οι γυναίκες που συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο του 2019 (Γ. Μπόκα, Αφρ. Μπουμπούλη, Τ. Αράχωβα και Μ. Καλπουζάνη) για διαφορετικούς λόγους η καθεμία δεν φαίνεται να επιθυμούν να συμμετάσχουν εκ νέου στις επικείμενες εκλογές. Και το πολύ – πολύ η ΝΔ να καταφέρει να “επιστρατεύσει” μια από τέσσερις προαναφερθείσες.

Δηλαδή μετά τη Φούντζουλα το χάος για τη ΝΔ… Όσο ο Μητσοτάκης κάνει μεταγραφές “αεροδρομίου” από τα δευτερότριτα… του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Απόστολος Σπυρόπουλος, ο Σπύρος Καρανικόλας ή ακόμη χειρότερα η αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Ελευθερία Φτακλάκη, το κόμμα έχει ξεμείνει από υποψηφίους. Τουλάχιστον η Χριστίνα Φούντζουλα ήρθε στη ΝΔ από το «Ποτάμι» με το οποίο πολιτεύτηκε το 2015 και όχι από το ΠΑΣΟΚ και το μόνο σίγουρο είναι ότι ακόμη κι αν δεν φέρει πολλούς ψήφους στο κόμμα, τουλάχιστον δεν θα διώξει και δεν θα απογοητεύσει τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της ΝΔ.

Αλήθεια, εκείνο το μητρώο στελεχών του Μητσοτάκη, για… αξιοκρατία στο κόμμα, τι απέγινε; Ούτε υποψηφιότητες για να συμπληρωθεί το ψηφοδέλτιο δεν μπόρεσε να δημιουργήσει;