«Με υγεία πρόεδρε στα ανώτερα που έρχονται!»

Πολλά ειπώθηκαν για την αποχώρηση Καραμανλή από τα κοινοβουλευτικά έδρανα.

Μπορεί το ρεπορτάζ να λέει ότι ο τέως Πρωθυπουργός τηλεφωνήθηκε με το Κυριάκο Μητσοτάκη, πριν δηλώσει την πρόθεσή του να μην είναι υποψήφιος στις προσεχείς εθνικές εκλογές -μάλιστα λέγεται ότι συμφωνήθηκε ο Κ. Καραμανλής να κάνει μια προεκλογική ομιλία στη Θεσσαλονίκη- ωστόσο η ΝΔ έχει τα δικά της παραδοσιακά «σχήματα», που δεν αλλάζουν εύκολα. Καραμανλικοί και Μητσοτακικοί… Από αυτή τη σκοπιά κάποιοι εκτίμησαν ως πλήγμα για τον Κ. Μητσοτάκη την αποχώρηση Καραμανλή στο συγκεκριμένο timing και πιστεύουν ότι θα έπρεπε ο τέως πρωθυπουργός να είχε κάνει γνωστές τις προθέσεις τους νωρίτερα και όχι παραμονές της προκήρυξης των εκλογών.

Σίγουρα ο Κ. Καραμανλής θα έχει δει κάποια πράγματα στη διακυβέρνηση Μητσοτάκη που δεν τον ενθουσιάζουν, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι ένας Καραμανλής θα περιπέσει σε επίπεδο Αντώναρου… Ένας Καραμανλής δεν θα γίνει ποτέ «καραμανλικός» και προνομιακός συνομιλητής του ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα και των Πολάκηδων… Όσο κι αν η σχετική θεωρία συνωμοσίας δεν έχει καμφθεί.

Όσο για βάση της ΝΔ που γουστάρει Καραμανλή, τα πράγματα είναι πιο απλά… Και τα αποτύπωσε με μια φράση στα social media ο δήμαρχος Θέρμου «στα ανώτερα που έρχονται»… Δηλαδή στο να προταθεί ο Κ. Καραμανλής να προταθεί για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναλογιστεί πόσο λανθασμένη ήταν η επιλογή της Κ. Σακελλαροπούλου και θυμηθεί ότι το 2004 για πάρτη του το 2004 σχεδόν 3,5 εκατομμύρια Έλληνες έφτασαν στην κάλπη, προκειμένου να τον ψηφίσουν -όταν πια οι πρωθυπουργοί εκλέγονται με δύο εκατομμύρια ψήφους- τότε η επιλογή Καραμανλή είναι σχεδόν μονόδρομος.