Ούτε συγνώμη από τον ΟΣΕ και ανακοίνωση δύο μέρες μετά…

Απίστευτα γρήγορα…. αντανακλαστικά έχουν οι υπεύθυνοι του ΟΣΕ, οι οποίοι εξέδωσαν (χθες το απόγευμα) ανακοίνωση για το φοβερό δυστύχημα στα Τέμπη σχεδόν δύο μέρες μετά την τραγωδία.

Μάλιστα, αυτή η ανακοίνωση είναι ούτε δέκα γραμμές, στην οποία εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους στις οικογένειες των θυμάτων και τονίζουν πως το μεγαλύτερο μέλημα είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Φυσικά μέσα σε αυτές τις γραμμές δεν υπάρχει ίχνος αυτοκριτικής για τα όσα δεν έχουν γίνει που θα μπορούσαν να αποτρέψουν το πρωτοφανές γεγονός.

Η ανακοίνωση του ΟΣΕ:
«Σε μια στιγμή βαθιάς οδύνης για το χαμό δεκάδων συνανθρώπων μας είναι δύσκολο κανείς να βρει λόγια. Συλλυπητήρια σε όλους τους γονείς τους συζύγους, τους συγγενείς, τους συντρόφους τους φίλους. Συλλυπητήρια σε όλη την Ελλάδα για την ανείπωτη τραγωδία.Πλέον το ελάχιστο που οφείλουμε, είναι να αποδοθεί πλήρης και απόλυτη δικαιοσύνη. Το πρώτο μέλημα όλων ήταν να διαχειριστούμε το τραγικό συμβάν στο πεδίο».

Ο ΟΣΕ λοιπόν επισήμως ως Οργανισμός δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να ζητήσει συγνώμη… Εκτός από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κ. Καραμανλής, προχθές την Τέταρτη παραιτήθηκαν και οι επικεφαλής του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ. Τις παραιτήσεις τους μάλιστα τις ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στο τηλεοπτικό μήνυμά του. Ούτε αυτοί αισθάνθηκαν την ανάγκη να ζητήσουν μια συγνώμη…