Όσοι κυβέρνησαν, ας μην παριστάνουν ότι δεν κυβέρνησαν ποτέ

H τραγωδία στα Τέμπη ασφαλώς καλύπτει τα πάντα και κανείς δεν μπορεί να ασχοληθεί με κάτι διαφορετικό. Όλα μοιάζουν μικρά και ανούσια μπροστά στο δράμα των συγγενών που έχασαν τόσο άδικα τους ανθρώπους τους.

Όμως το εθνικό πένθος τελειώνει επίσημα σήμερα και από αύριο θα τα πούμε…. Έχουν βέβαια αρχίσει κάποιοι να τα λένε ήδη, αλλά δεν θα μείνουμε εκεί. Το πρόβλημα είναι ότι θα ακούσουμε ξανά τα ίδια και τα ίδια που ακούμε μετά από κάθε ανείπωτη τραγωδία. Όσοι δεν κυβέρνησαν, έχουν ίσως το δικαίωμα να λένε ότι θέλουν και να υπερβάλλουν κομμάτι. Εξάλλου, κάποιοι από αυτούς έχουν παραδεχθεί ότι δεν κόπτονται να κυβερνήσουν κιόλας.

Όσοι κυβέρνησαν όμως αυτήν εδώ τη χώρα, καλό θα είναι να προσέξουν τι θα πουν. Και να μην παριστάνουν ότι δεν κυβέρνησαν ποτέ. Το καλύτερο μάλιστα θα ήταν όσοι κυβέρνησαν, αν έχουν συναίσθηση των ευθυνών τους και ενσυναίσθηση, όταν χάνονται τόσες ζωές και τόσα άδικα, να παραδεχθούν τα λάθη τους και τις αβλεψίες τους και να συμφωνήσουν μια φορά και σε κάτι. Σε ένα σχέδιο, που θα υλοποιηθεί από όποιον κι αν βρίσκεται στην κυβέρνηση και θα βγάλει τους ελληνικούς σιδηροδρόμους από το τριτοκοσμικό περιβάλλον, στο οποίο λειτουργούν μέχρι σήμερα.