Ο Πρωθυπουργός των Ιμίων «υμνεί» τις κατευναστικές τοποθετήσεις Μητσοτάκη

Δεν μιλά συχνά ο Κώστας Σημίτης. Η τελευταία του συνέντευξη στο περιοδικό «Οικονομική Επιθεώρηση» ίσως πέρασε στα ψιλά της επικαιρότητας, καθώς αυτή μονοπωλείται από τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών.

Σε αυτή λοιπόν Κώστας Σημίτης στηρίζει την προσπάθεια του Νίκου Ανδρουλάκη, υπογραμμίζοντας στην ανάγκη να είναι ενισχυμένο το ΠΑΣΟΚ καθώς είναι κρίσιμος και χρήσιμος παράγοντας της πολιτικής ζωής. Επομένως ήταν αναμενόμενο ο Κώστας Σημίτης να μην μιλήσει με καλά λόγια για την κυβέρνηση. Χαρακτήρισε λοιπόν «ασταθή» τα αποτελέσματα της κυβέρνησης στο μέτωπο των επενδύσεων, παρά το γεγονός ότι καταγράφονται σύμφωνα με τους κυβερνητικούς παράγοντες ρεκόρ επενδύσεων τα τελευταία χρόνια.

Προκάλεσε ωστόσο εντύπωση το γεγονός ότι ο τέως Πρωθυπουργός μίλησε με καλύτερα λόγια για την κυβέρνηση σε σχέση με τα ελληνοτουρκικά. Ανέφερε δηλαδή ότι ο Κ. Μητσοτάκης έχει τηρήσει γενικά μια σωστή στάση με τις κατευναστικές τοποθετήσεις του στις υψηλότονες ρητορείες της Άγκυρας και αποφεύγει να προκαλέσει το «ατύχημα».

Αναμενόμενο ήταν ο Πρωθυπουργός των Ιμίων να αποθεώνει την πολιτική του κατευνασμού, που εκ του αποτελέσματος δεν έχει ωφελήσει καθόλου τη χώρα μας, αλλά αντιθέτως έχει εξαγριώσει την Τουρκία.
Εξάλλου, από έναν άνθρωπο για τις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας δηλώνει πως βασικός εθνικός στόχος είναι η διατήρηση της ειρήνης και όχι τα εθνικά δίκαια, δεν μπορείς να περιμένεις και πολλά…

Μάλιστα για τον Κ. Σημίτη εθνικός στόχος είναι η διατήρηση της ειρήνης, στη βάση ορισμένων αρχών και κανόνων κοινά αποδεκτών…. Δηλαδή ντρέπεται να μιλήσει για Διεθνές Δίκαιο ο πρώην Πρωθυπουργός ή μήπως οι «κοινά αποδεκτοί κανόνες» είναι το Διεθνές Δίκαιο κατά την οπτική της Τουρκίας;