Δέσμευση Γεωργαντά για τους φοιτητές της Γεωπονικής : Στο επόμενο νομοσχέδιο τα επαγγελματικά δικαιώματα

Τροπολογία- προσθήκη στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Τροφίμων που αφορά την άσκηση του επαγγέλματος του γεωπόνου, αφού οι απόφοιτοι των πρώην και νυν Τμημάτων της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών δεν μπορούν να εγγραφούν στο ΓΕΩΤΕΕ, δεν μπορούν να εκδώσουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, κατέθεσαν οι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ Κ. Καραγκούνης και Σπ. Λιβανός.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί του νομοσχεδίου που ψηφίστηκε χθες από τη βουλή, ο Υπουργός Γ. Γεωργαντάς δεσμεύτηκε ότι στο επόμενο νομοσχέδιο, θα φέρει την επίμαχη τροπολογία για την επέκταση της δυνατότητας άσκησης του γεωπονικού επαγγέλματος, ώστε να δώσει επιτέλους μια λύση σε ένα πρόβλημα πολλών ετών, καθώς μιλάμε για οκτώ Τμήματα που με το νόμο Γαβρόγλου μετεξελίχθηκαν από ΤΕΙ σε Πανεπιστήμια όμως το ζήτημα των επαγγελματικών δικαιωμάτων παρέμεινε αρρύθμιστο.

Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα οι φοιτητές του Τμήματος Γεωπονίας στο Μεσολόγγι, αλλά και σε άλλα αντίστοιχα τμήματα σε άλλες περιοχές της χώρας, βρίσκονται αυτή την περίοδο σε κινητοποιήσεις.