Οι αναπλάσεις έχουν και υποδομές

Μπορεί ο Δήμαρχος Αγρινίου να υποσχέθηκε στον Εμπορικό Σύλλογο ότι οι εργασίες ανάπλασης σε πολλά σημεία στο κέντρο του Αγρινίου δεν θα διαταράξουν την εορταστική κίνηση του Πάσχα, ωστόσο είναι βέβαιο ότι τους επόμενους μήνες και μέσα στο καλοκαίρι πολλά σημεία στο κέντρο της πόλης θα είναι εργοτάξια.

Αυτά τα έργα, στο Αγρίνιο, έχουν συζητηθεί πολύ, όπως συμβαίνει με σχεδόν παντού με τις αναπλάσεις. Ας μην ξεχνάμε ότι η δημοτική αρχή από το 2016 είχε αντιμετωπίσει κάμποσες αντιδράσεις στο εμπορικό κόσμο της πόλης για την επέκταση των πεζοδρόμων στο κέντρο του Αγρινίου. Όμως αυτά έργα μπορεί να έχουν τη «βιτρίνα» τους, έχουν όμως και υποδομές. Υποδομές που έλειπαν από την πόλη και αυτό είναι κάτι που κανείς δεν πρέπει να το προσπεράσει.

Η φωτογραφία από την ανάπλαση στην οδό Χαριλάου Τρικούπη δείχνει για το πόσο «υπό» μιλάμε όταν γίνεται λόγος για υποδομές, καθώς αυτό το όρυγμα ανοίχτηκε προκειμένου να αλλάξει και η αποχέτευση στην περιοχή καθώς το παντορροϊκό σύστημα που υπήρχε δημιουργούσε πολλά προβλήματα στην περιοχή από δυσοσμία μέχρι προβλήματα με την απορροή των ομβρίων.

Και φυσικά εκτός από τις αναπλάσεις, που εμπεριέχουν και υποδομές, υπάρχουν και τα αμιγώς έργα υποδομών που εκτελούνται, όπως είναι η αντιπλημμυρική παρέμβαση στην περιοχή Δύο Ρέματα. Εκεί ο Δήμος Αγρίνιο ολοκληρώνει αυτή την περίοδο την παρέμβαση που ξεκίνησε από την προηγουμένη περίοδο του ΕΣΠΑ με τα έργα για τη διευθέτηση του ρέματος Λυκοραχίτης.