Mε το φράκτη η παπαδημούπολη κινδυνεύει να μείνει χωρίς νοικάρηδες

Πολιτική κόντρα για τον φράχτη στον Έβρο έχει ξεσπάσει με αφορμή και την τοποθέτηση του Δημήτρη Παπαδημούλη να μην χρηματοδοτεί η ΕΕ κατασκευή φρακτών στα σύνορά της.

Χθες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήκωσε τους τόνους, καυτηριάζοντας τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο μεταναστευτικό και -εμμέσως και του κ. Παπαδημούλη για τον οποίο η ΝΔ έχει ζητήσει την αποπομπή του- με αφορμή την υποστήριξη τροπολογίας στην Ευρωβουλή για το επιχειρούμενο μπλόκο στην ευρωπαϊκή χρηματοδότηση φρακτών. «Με ή χωρίς ευρωπαϊκά χρήματα, ο φράχτης στον Έβρο θα τελειώσει», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει σχετική τροπολογία, την οποία υιοθέτησε η επιτροπή προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. «Ηχηρό όχι της Ευρωβουλής στην προσπάθεια ορισμένων κυβερνήσεων, συμπεριλαμβανομένων Ελλάδας, Ιταλίας και Αυστρίας, να χρησιμοποιήσουν ευρωπαϊκά κονδύλια για κατασκευή φραχτών στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ» ανέφερε ο Δ. Παπαδημούλης. Το γεγονός ότι χωρίς φράκτες στα σύνορα, η παπαδημούπολη μπορεί να βρει πιο εύκολα ενοικιαστές είναι παντελώς… άσχετο…