Το Λύκειο Θέρμου στην 45η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος

Το Γενικό Λύκειο Θέρμου επιλέχθηκε για να συμμετάσχει στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου νέων που θα γίνει στην Αθήνα από 7 μέχρι 10 Απριλίου 2023, στο κτίριο της Γερμανικής Σχολής στο Μαρούσι. Το Λύκειο Θέρμου θα εκπροσωπήσουν οι μαθήτριες της Α’ Λυκείου Καλλιρρόη Καφρίτσα του Γρηγορίου και Μαρία Σύρρου του Θωμά.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων προσφέρει σε νέα άτομα από όλη την Ευρώπη την ευκαιρία να αποκτήσουν μια ιδιαίτερη εκπαιδευτική εμπειρία μέσα από δράσεις που ενισχύουν τη συνειδητοποίησή τους, συμβάλλουν στην ουσιαστικότερη κατανόηση της διαδικασίας της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης και προωθούν την ευρωπαϊκή διάσταση της εκπαίδευσης.

Η Συνδιάσκεψη θα ασχοληθεί με θέματα επίκαιρα, όπως είναι η κλιματική αλλαγή, η αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου, η απασχόληση, η προστασία του καταναλωτή, η διαφάνεια και η αντιμετώπιση της διαφθοράς, η ενεργειακή κρίση και ο τουρισμός.

Η φετινή Συνδιάσκεψη θα τελεστεί με την εξής θεματική: Ο Άνεμος της Αλλαγής-Νεανικές πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη Περιβαλλοντικής Συνείδησης: Ενδυναμώνοντας την ενεργό συμμετοχή των νέων στην περιβαλλοντική πολιτική.

Οι Επιτροπές συζήτησης, προβληματισμού και προτάσεων στις οποίες συμμετέχουν οι μαθήτριες είναι:
1. ΚΑΛΛΙΡΡΟΗ ΚΑΦΡΙΤΣΑ: Committee on Employment and Social Affairs (EMPL) Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων.
2. ΜΑΡΙΑΣΥΡΡΟΥ Committee on Legal Affairs (JURI) Επιτροπή Νομικών Θεμάτων.
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ : ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ, ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΘΕΡΜΟΥ

Αξίζει να σημειωθεί ότι έξι (6) μαθητές και μαθήτριες θα προκριθούν και θα συμμετάσχουν στην 99η Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων που θα λάβει χώρα το ερχόμενο καλοκαίρι στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν. Επίσης, από τη Συνδιάσκεψη, ακόμη 24 μαθητές και μαθήτριες που θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε άλλες περιφερειακές δράσεις σε διεθνές επίπεδο. Τέλος, οι εργασίες της Συνδιάσκεψης θα πραγματοποιηθούν στην Αγγλική Γλώσσα.