Θα προτιμούσαν στο Μεσολόγγι τους Ευζώνους χωρίς την Πρόεδρο

Ήρθε όμως η Πρόεδρος και όχι οι Εύζωνες

Όλα καλά πήγαν στις Γιορτές Εξόδου στο Μεσολόγγι με την Ιερή Πόλη να σφύζει από το κόσμος των Σαββατοκύριακο των Βαΐων. Εξάλλου προ διμήνου περίπου, δηλαδή προ Τεμπών, υπήρχε η εντύπωση πως προχθές θα είχαμε εθνικές εκλογές και οι Γιορτές Εξόδου θα αποδεικνύονταν μια χαμένη ευκαιρία για να ενισχυθεί η επισκεψιμότητα της πόλης.

Τελικά από τη στιγμή που οι εκλογές πήγαν πίσω, οι Γιορτές Εξόδου πήγαν πρίμα. Και κορυφώθηκαν προχθές με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Ωστόσο αρνητική εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ενώ ήρθε η Πρόεδρος δεν ήρθαν οι Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς που παραδοσιακά συνόδευαν την εικόνα της Εξόδου. Επίσημη εξήγηση για την απουσία των ευζώνων δεν υπάρχει. Ωστόσο πολλοί σχολίασαν αρνητικά την απουσία των Ευζώνων. Μια απουσία, που ίσως από γίνεται σε μια μερίδα πολιτών πιο αισθητή λόγω της Κατερίνας Σακελλαροπούλου, επί των ημερών της οποίας ο θεσμός της Προεδρίας της Δημοκρατίας βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά δημοφιλίας, με βάση τις λίγες δημοσκοπήσεις μέχρι τώρα που τόλμησαν να μετρήσουν και να δημοσιεύσουν τη δημοφιλία της Προέδρου.

Αρκετοί, αν όχι οι περισσότεροι, θα προτιμούσαν τους Ευζώνους χωρίς την Πρόεδρο, παρά την Πρόεδρο χωρίς τους Ευζώνους