«Σκάλωσε»… ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ σε δύο γυναίκες το ψηφοδέλτιο της Αιτωλοακαρνανίας

Ψάχνει ακόμη δύο γυναίκες ο ΣΥΡΙΖΑ

Λίγα 24ωρα μένουν για την κατάθεση των ψηφοδελτίων από τα κόμματα στο Πρωτοδικείο για την ανακήρυξη των υποψηφίων βουλευτών. Παρ’όλα αυτά όμως ο ΣΥΡΙΖΑ στην Αιτωλοακαρνανία δεν έχει ακόμη παρουσιάσει πλήρες ψηφοδέλτιο. Η εκκρεμότητα που υπάρχει ακόμη αφορά δύο γυναικείες θέσεις στο ψηφοδέλτιο. Και η καθυστέρηση που παρατηρείται αν μη τι άλλο δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σε τοπικό επίπεδο στην Αιτωλοακαρνανία κάπου έχει «σκαλώσει»…

Αν δούμε το όλο θέμα ευρύτερα θα πρέπει να θυμηθούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επισήμως και θεσμικά τουλάχιστον ζήτησε εκλογές από το περασμένο Ιανουάριο, όταν κατέθεσε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης. Οι εκλογές μπορεί να μην ήρθαν στο χρόνο που ζητούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σίγουρα δεν ήρθαν σε χρόνο μη αναμενόμενο.

Παρ’ όλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ με το ελλιπές ακόμη ψηφοδέλτιό του στην Αιτωλοακαρνανία κάθε άλλο παρά την εικόνα ενός κόμματος που προελαύνει προς την εξουσία δείχνει. Και αυτό φαίνεται πως δεν αφορά μόνο κάποια ζητήματα εσωτερικής λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ σε κεντρικό επίπεδο, αλλά και σε τοπικό επίπεδο. Ίσως μάλιστα το «πρόβλημα» να είναι περισσότερο τοπικό και όχι κεντρικό. Ο Αλέξης Τσίπρας ευαγγελίζονταν το άνοιγμα του κόμματος στην κοινωνία, αλλά στην Αιτωλοακαρνανία ελάχιστα βήματα έγιναν προς αυτή την κατεύθυνση.

Έτσι παρά τις κρούσεις που έγιναν, μάλλον καθυστερημένα, από τα τοπικά όργανα του κόμματος σε αρκετές γυναίκες προκειμένου να συμπεριληφθούν στο ψηφοδέλτιο, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπόρεσε να κλείσει έγκαιρα το ψηφοδέλτιό του. Μοιάζει μάλιστα εντελώς παράδοξο να ανακοινώνει ο ΣΥΡΙΖΑ τον υποψήφιο που θα στηρίζει για τη δημαρχία στο Αγρίνιο και για την επικείμενη μάχη των εθνικών εκλογών να μην είναι ακόμη έτοιμος.