Μητσοτάκης : Δέσμευση για τη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό στη νέα 4ετία

Υψηλότερα ποσοστά στην Αιτωλοακαρνανία για τη ΝΔ σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σήμερα σε φίλους της ΝΔ σε καφέ στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο.

Παράλληλα δεσμεύτηκε πως στην επόμενη 4ετία θα υλοποιηθεί η σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό, καθώς σε ένα χρόνο από σήμερα, όπως είπε θα έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες του έργου που θα κοστίσει 100 εκατ. ευρώ.

Ο πρωθυπουργός ολοκλήρωσε την περιοδεία του στην Αιτωλοακαρνανία με την ομιλία του Αγρίνιο παρουσία πλήθους στελεχών του κόμματος, υπογραμμίζοντας ότι η Αιτωλοακαρνανία είναι σε κάθε εκλογική αναμέτρηση βαρόμετρο γι’ αυτό και ζήτησε καλύτερη επίδοση για ΝΔ.

Επίθεση σε Τσίπρα

O πρωθυπουργός κάλεσε για ακόμη μια φορά τους πολίτες να συγκρίνουν τα πεπραγμένα της 4ετίας της ΝΔ και της 4ετίας του ΣΥΡΙΖΑ. Επιτέθηκε μάλιστα στον Αλ. Τσίπρα και σε όσα εκείνος είπε σήμερα από τη Χίο. “Δεν είπε ούτε μια κουβέντα για το μεταναστευτικό από τη Χίο, γιατί κανείς δεν θέλει να θυμάται όσα έλεγε ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα. Αυτές οι εποχές όμως ανήκουν στο παρελθόν” είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ απαντώντας στον Αλ. Τσίπρα και στα περί χαμένης 4ετίας απάντησε υπογραμμίζοντας : “Αλήθεια τέσσερα χαμένα χρόνια, με τους καλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης από εκεί που ήμασταν ουραγοί; Με ρεκόρ επενδύσεων; Με χαμηλότερους από υψηλότερους φόρους; Με ρεκόρ στον τουρισμό;”

Σχολιάζοντας τη συμφωνία για τη διεξαγωγή του ντιμπέιτ ο Κ. Μητσοτάκης είπε ότι εκεί θα πέσουν οι μάσκες γιατί εκεί θα πρέπει να μας εξηγήσουν πως ακριβώς αντιλαμβάνονται την προοδευτική κυβέρνηση και την κυβέρνηση των ηττημένων. “Η “Δήμητρα” έχει υποδιαίρεση, 100 δημητρούλες κάνουν μια “Δήμητρα”” είπε σχολιάζοντας το πρόγραμμα Βαρουφάκη για να προσθέσει ότι αυτά θα ήταν αστεία, αν δεν ήταν πολύ επικίνδυνα. Εκτίμησε πως αυτά τα σενάρια θα πάνε περίπατο, αν η ΝΔ είναι ενισχυμένη στην πρώτη κάλπη της απλής αναλογικής.

«Πετύχαμε πολλά αυτή την τετραετία, κουραστήκαμε, αγωνιστήκαμε. Κάναμε και λάθη. Εγώ ποτέ δεν είπα ότι είμαι αλάθητος, αλάθητος είναι μόνο αυτός ο οποίος δεν κάνει απολύτως τίποτα.

Και αυτή η προσπάθεια, την οποία κάναμε με πολύ κόπο να ξαναπατήσει η πατρίδα μας στα πόδια της, να αφήσουμε πίσω μια δύσκολη δεκαετία, να μπορούν τα νέα παιδιά να ατενίζουν το μέλλον τους με περισσότερη αισιοδοξία δεν πρέπει να μείνει ημιτελής. Δεν πρέπει η χώρα να ξανακυλήσει πίσω. Δεν πρέπει να πειραματιστούμε πάλι με αποτυχημένες συνταγές. Πρέπει να πάμε τη χώρα μπροστά με σταθερότητα, με τόλμη, με πιο γρήγορους ρυθμούς.

Ξέρετε, όπου πηγαίνω οι πολίτες δεν μου λένε “μην κάνεις αλλαγές”, “μην κάνεις μεταρρυθμίσεις”, μου λένε κατά κανόνα “τρέξε ακόμα πιο γρήγορα”, “πήγαινε πιο γρήγορα, πήγαινε πιο γρήγορα τη χώρα μπροστά”. Και αυτή είναι η δέσμευσή μας για την επόμενη τετραετία. Είμαστε πιο έμπειροι, είμαστε πιο έτοιμοι, είμαστε πιο δοκιμασμένοι. Ξέρουμε πού θέλουμε να πάμε την Ελλάδα. Δώστε μας τη δύναμη, δώστε μας τη δύναμη να κάνουμε την πατρίδα μας ακόμα πιο ισχυρή, όλους τους Έλληνες να ευημερούν με περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη», τόνισε ακόμη ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί να τον υποδεχθούν στο Αγρίνιο.

Η Αριστερά μάς λέει ότι έχει το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας. Εμείς είμαστε η πλατιά λαϊκή παράταξη που φροντίζει όλες τις Ελληνίδες, όλους τους Έλληνες, προσέχει τον κόσμο της εργασίας.

«Έχουμε σε δύο μέρες Πρωτομαγιά. Η Πρωτομαγιά είναι κατά κανόνα η γιορτή στην οποία η Αριστερά έρχεται και μάς λέει ότι έχει το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας. Τους απαντάμε: όχι, εμείς είμαστε η πλατιά λαϊκή παράταξη που φροντίζει όλες τις Ελληνίδες, όλους τους Έλληνες, προσέχει τον κόσμο της εργασίας.

Εμείς ήμασταν αυτοί που αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό από τα 650 ευρώ στα 780 ευρώ. Εμείς ήμασταν αυτοί που για πρώτη φορά βάλαμε την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο κάθε εργαζόμενος όταν πηγαίνει στη δουλειά του -ξεκινάμε από τις μεγάλες επιχειρήσεις και αυτό θα επεκταθεί σε ολόκληρο τον ιδιωτικό τομέα- θα χτυπάει ψηφιακά την κάρτα του. Και ο εργαζόμενος μπορεί να γνωρίζει ότι οι ώρες που δουλεύει είναι οι πραγματικές ώρες και θα πληρώνεται για τις ώρες που πραγματικά έχει δουλέψει.

Άρα, αναρωτιέμαι, ποιοι είναι τελικά οι πραγματικά κοινωνικά ευαίσθητοι και αυτοί οι οποίοι ενδιαφέρονται για τον κόσμο της εργασίας; Αυτοί που κράτησαν τους μισθούς καθηλωμένους; Αυτοί οι οποίοι σας τσάκισαν στη φορολογία; Ή αυτοί που τελικά δίνουν καλύτερο εισόδημα στους μισθωτούς και καλύτερη προοπτική για την επόμενη μέρα;» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης Αγρίνιο