Δικαστική δικαίωση για Κωνσταντάρα

«Επέλεξαν να ποινικοποιήσουν την πολιτική ζωή και τους γύρισε μπούμεραγκ» αναφέρει ο Δήμαρχος Θέρμου για τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης

Η πολιτική διαμάχη του Δημάρχου Θέρμου, Σπύρου Κωνσταντάρα, με την αντιπολίτευση με επίδικο τη νομιμότητα για το έργο που αφορούσε το προαύλιο του Γυμνασίου Θέρμου είχε πάρει και δικαστική διάσταση, με τις δύο πλευρές να αλληλοκατηγορούνται και στα δικαστήρια.

Η διαμάχη αυτή όμως που ξεκίνησε το 2018 ολοκληρώθηκε αυτές τις μέρες με το Δήμαρχο Θέρμου να αθωώνεται για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης.
«Έγιναν μπούμεραγκ οι προσπάθειες τους να καταδικαστώ, ώστε να με βάλουν στα «μανταλάκια» ενόψει των ερχόμενων δημοτικών εκλογών» ανέφερε ο Σπ. Κωνσταντάρας σε ανάρτησή του στα social media.

Αναλυτικά ο Δήμαρχος Θέρμου αναφέρει :
«Φθόνος έλκος εστί της αληθείας» – Ο φθόνος είναι πληγή της αλήθειας. (Δημόκριτος
Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος (470-370 π.Χ.).

Μετά από έξι (6) ολόκληρα χρόνια ένας προσωπικός μου γολγοθάς έφτασε σήμερα στο τέλος του, αφού αθωώθηκα για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης.
Από το 2014 που εκλέχτηκα Δήμαρχος, διάφοροι κύκλοι με ανώνυμες και επώνυμες καταγγελίες, μηνύσεις και ψευδείς διαδόσεις θέλησαν να πλήξουν το πρόσωπο μου στο Δήμο αλλά και στον επαγγελματικό μου χώρο, τα δικαστήρια, λόγω της ιδιότητάς μου ως Δικηγόρου.
Επέλεξαν να ποινικοποιήσουν την πολιτική ζωή στο Θέρμο, πλην όμως συνετρίβησαν από τα ατράνταχτα στοιχεία που για τους κατηγόρους μου έγιναν μπούμεραγκ οι προσπάθειες τους να καταδικαστώ, ώστε να με βάλουν στα «μανταλάκια» ενόψει των ερχόμενων δημοτικών εκλογών.
Αυτοί που αποτέλεσαν σήμερα την «εξέδρα» του αρχηγού της αντιπολίτευσης στο δικαστήριο και ετοιμάζονταν να πανηγυρίσουν την «νίκη» τους, τράπηκαν σε άτακτη φυγή, γιατί νίκησε η αλήθεια, ενώ οι «μάρτυρες» του δεν μπόρεσαν να αντικρούσουν τα στοιχεία μας για την νομιμότητα του έργου του προαυλίου του Γυμνασίου Θέρμου, που με αίσθηση ευθύνης και καθαρά χέρια υλοποίησε η παρούσα δημοτική αρχή.
Αυτά τα έξι χρόνια οι ετερόκλητοι «κύκλοι» με πίκραναν με ψεύδη πολλές φορές, με οδήγησαν στα ποινικά δικαστήρια ως κατηγορούμενο, πλην όμως δικαιώθηκα όλες τις φορές και δείχνοντας μεγαθυμία, αθώωσα τους υβριστές μου όταν αυτοί βρίσκονταν με την πλάτη στον τοίχο.
Σε «ανταπόδοση» της όλης μου στάσης απέναντι τους και θεωρώντας ότι θα με πλήξουν πισώπλατα δεν έπραξαν το ίδιο, αλλά με λύσσα θέλησαν να με καταδικάσουν σήμερα με έωλους ισχυρισμούς που δεν έγιναν πιστευτοί.
Μετά όμως τη σημερινή μου αθώωση, αν διαθέτουν την ελάχιστη ευθιξία θα πρέπει να υποβάλλουν αύριο κιόλας τις παραιτήσεις τους από το δημοτικό συμβούλιο. Δυστυχώς όμως η πολιτική τους κακότητα δεν τους αφήνει να το πράξουν, όποτε ας περιμένουν την τρίτη και πιο ηχηρή λαϊκή αποδοκιμασία στις 8 Οκτωβρίου, ως επικύρωση της πολιτικής και ηθικής τους γύμνιας.
Αυτή την δοκιμασία των διωκτών μου δεν θα την άντεχα αν δεν είχα δίπλα μου την οικογένεια μου, την αθόρυβη αλλά δυναμική σύζυγο μου, τα διακριτικά μου παιδιά, τους συνεργάτες μου στους οποίους οφείλω ευγνωμοσύνη. Ιδιαίτερα ευχαριστώ τον νομικό μου παραστάτη και συνάδελφο δικηγόρο Χριστόφορο Σαράκη που με στήριξε όλα αυτά τα χρόνια αφιλοκερδώς με την εμπεριστατωμένη πάντα νομική του άποψη και την θετική του σκέψη!
Τέλος, γνωρίζοντας το δίκιο μου δεν περίμενα κάτι άλλο από την Δικαιοσύνη, παρά μόνο να το επιβεβαιώσει.
Και αυτό φυσικά έγινε!