Ελεύθερος χωρίς όρους ο 43χρονος Αγρινιώτης για τη διακίνηση λαθρομεταναστών

Ελεύθερος χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε ο 43χρονος Αγρινιώτης που κατηγορείται ότι μετέφερε λαθρομετανάστες.

Η υπόθεση αυτή αποκαλύφθηκε τυχαία… μετά ένα τροχαίο που σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής, στην Αμφιλοχία. Το κλειστού τύπου όχημα που οδηγούσε ο 43χρονος συγκρούστηκε με ΙΧ αυτοκίνητο στο ύψος του Κέντρου Υγείας Αμφιλοχίας, με περιοίκους να καταγγέλλουν ότι αμέσως μετά το ατύχημα ίσως και περισσότεροι 30 λαθρομετανάστες να βγαίνουν από το όχημα να διαφεύγουν προς την πλευρά του αλσυλλίου της Αμφιλοχίας.

Άφαντοι… οι λαθρομετανάστες
Ο 43χρονος που τραυματίστηκε ελαφρά από το τροχαίο, ουσιαστικά συνελήφθη… στο ασθενοφόρο, όταν διακομίζονταν στο Νοσοκομείο Αγρινίου για τις πρώτες βοήθειες. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι κανείς από τους λαθρομετανάστες δεν εντοπίστηκε από τις Αρχές, παρ’ όλα σε βάρος του 43χρονου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορία για διευκόλυνση μεταφοράς πολιτών τρίτων χωρών, που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στο ελληνικό έδαφος, κατά συρροή, εκ κερδοσκοπίας και από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο. Και αυτό γιατί σύμφωνα με πληροφορίες από το βιντεοληπτικό υλικό καταστημάτων και κατοικιών στην περιοχή φαίνεται να επιβεβαιώνεται η παρουσία μερικών δεκάδων ανθρώπων που δεν αναγνωρίζονται ως κάτοικοι της περιοχής.

Ο 43χρονος μετά την απολογία του σήμερα με την σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος με ένα κατηγορητήριο που είναι το πλέον βαρύ για τη περίπτωση της διακίνησης λαθρομεταναστών, καθώς το κατά συρροή σε διακίνηση λαθρομεταναστών επισύρει επαπειλούμενες ποινές σωρευτικά για κάθε λαθρομετανάστη. Δηλαδή να μιλάμε για 30 λαθρομετανάστες, η επαπειλούμενη ποινή είναι 300 χρόνια κάθειρξης.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 43χρονου, Χρήστος Τσιμπούκης, μιλώντας στο ΑγρίνιοCulture.gr αμέσως μετά την απολογία του εντολέα του, αρκέστηκε να δηλώσει ότι «απολογήθηκε σήμερα ο εντολέας μου, αρνούμενος ένα βαρύτατο κατηγορητήριο που του αποδόθηκε και εστιάσαμε σε πολλά κενά, που είχε η δικογραφία με ένα αναλυτικό απολογητικό υπόμνημα και νομίζω ότι σε απόλυτο βαθμό επαληθεύτηκε ο αρνητικός της κατηγορία ισχυρισμός του κατηγορουμένου».