Δήμος Ακτίου – Βόνιτσας : Υπό δημοπράτηση η μεγάλη παρέμβαση στην αγροτική οδοποιία

Στην διαδικασία του ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για τον ορισμό αναδόχου βρίσκεται η «Βελτίωση προσβασιμότητας σε αγροτικές περιοχές του δήμου Ακτίου – Βόνιτσας» προϋπολογισμού 4.443.555€, που η Δημοτική Αρχή κατάφερε να εντάξει στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Αναλυτικά θα γίνουν εργασίες στην ΔΕ ΑΝΑΚΤΟΡΙΟΥ (Θύρρειο,Παλιονήσι, Δρυμός, Παλιάμπελα, Άγιος Νικόλαος- Μοναστηράκι), στην ΔΕ ΠΑΛΑΙΡΟΥ (Πλαγιά, Περατιά, Πογωνιά, Πάλαιρος, Σκλάβαινα) και στην ΔΕ ΜΕΔΕΩΝΩΣ (Κονοπίνα, Τρύφου, Κομπωτή, Λουτράκι), δηλαδή σε όλο το μήκος και πλάτος του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας.

Η βελτίωση συνίσταται στην κατασκευή υπόβασης και βάσης και τέλος ασφαλτόστρωση καθ όλο το μήκος και το πλάτος του με ασφαλτοτάπητα κυκλοφορίας. Παράλληλα προβλέπεται η κατασκευή μικρών τεχνικών έργων για την απορροή των ομβρίων υδάτων και η κατασκευή τοίχων αντιστήριξης σε διάφορα σημεία του δρόμου. Θα γίνει σήμανση των δρόμων με πινακίδες επικινδύνων θέσεων και ρυθμιστικές καθώς και τελική διαγράμμιση του οδοστρώματος με υλικό υψηλής αντοχής και αντανακλαστικότητας τουλάχιστον στις δύο πλευρές της διατομής των δρόμων.