Οι αναφορές Τσίπρα στην Αιτωλοακαρνανία – Tι είπε για Γεωπονική, νοσοκομεία, αγρότες και υποδομές

Ο Αλέξης Τσίπρας στην προεκλογική του ομιλία από το Αγρίνιο αναφέρθηκε και στα τοπικά θέματα της Αιτωλοακαρνανίας.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ανάγκη αναβάθμισης των Νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου στο πλαίσιο του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για το ΕΣΥ. Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας στην κριτική του για την κυβέρνηση ως προς τη διαχείριση της πανδημίας δεν ξέχασε και το απόλυτο ποσοστό θνητότητας της ΜΕΘ Αγρινίου.

Έμμεση παραδοχή πως η Γεωπονική ιδρύθηκε χωρίς προϋποθέσεις

Ο Αλέξης Τσίπρας ξάφνιασε με την αναφορά στην Γεωπονική Σχολή της Αιτωλοακαρνανίας “που εμείς ιδρύσαμε”, όπως είπε χαρακτηριστικά, για την οποία υποσχέθηκε χρήματα και προσωπικό. Προϋποθέσεις όμως που δεν είχαν εξασφαλιστεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως επίσης δεν είχε ρυθμιστεί ούτε το ζήτημα των επαγγελματικών δικαιωμάτων.

Ακόμη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για ενίσχυση των αγροτών και κτηνοτρόφων με τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων “για να μείνουν στην ύπαιθρο”. Μεταξύ άλλων μίλησε για εκσυγχρονισμό του απαιρχωμένου αρδευτικού δικτύου, αλλά και το “να μην κόβεται το ρεύμα στους ΤΟΕΒ”…

Τέλος ανέλαβε δεσμεύσεις για την υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομής με έμφαση στο οδικό δίκτυο (Πλατυγιάλι – Αγρίνιο – Καρπενήσι – Λαμία και τη σύνδεση Ιονίας Οδού με Αγρίνιο).

Tσίπρας Αγρίνιο