«Κούρασαν» Βαρεμένος και Μωραΐτης – Ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ θέλησε ανανέωση

Ίσως για πρώτη φορά οι ψηφοφόροι ενός κόμματος αποφάσισαν να αλλάξουν τους βουλευτές τους με τόσο εκκωφαντικό τρόπο.

Ο Γιώργος Βαραμένος και ο Θάνος Μωραΐτης λαού θέλοντος αντικαθίστανται από τους Μίλτο Ζαμπάρα και Γρηγόρη Θεοδωράκη. Η καταμέτρηση των σταυρών δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη και η διαφορά μεταξύ δεύτερου και τρίτου, όπως και μεταξύ πρώτου και δεύτερου είναι αναστρέψιμες, όμως με καταμετρημένο το 93% των σταυρών φαίνεται πως η εικόνα έχει παγιωθεί.

Η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ με 20 μονάδες διαφορά σίγουρα εξέπληξε, ωστόσο στην Αιτωλοακαρνανία φάνηκε τουλάχιστον μια πτυχή της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ: το γεγονός δηλαδή ότι το κόμμα ως μηχανισμός “κούρασε” ακόμη και τον κόσμο του και γι΄αυτό οι ψηφοφόροι του αποφάσισαν να αλλάξουν πρόσωπα. Εκτός από αυτό, είναι αξιοσημείωτο ότι εκλέγονται δύο πρόσωπα που συμμετείχαν για πρώτη φορά στο ψηφοδέλτιο. Οι Μίλτος Ζαμπάρας και Γρηγόρης Θεοδωράκης φυσικά στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν “άγνωστοι” με το πρώτο να έχει διατελέσει υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ και το δεύτερο γενικό γραμματέα της Διοικητικής Ανασυγκρότησης, όμως η επικράτησή τους έναντι των Βαρεμένου και Μωραΐτη, που εκλέγονταν επί σειρά ετών.

Ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ θέλησε ανανέωση, αυτό αποτυπώθηκε σε επίπεδο προσώπων, αλλά πιθανότατα σηματοδοτεί ταυτόχρονα και τη διάθεση του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξουν γενικότερα αρκετά δεδομένα εντός του κόμματος.

H σταυροδοσία με ενσωμάτωση σταυρών 93,03% (534 / 574 ΕΤ)

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΖΑΜΠΑΡΑΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ (ΜΙΛΤΟΣ) του Γεωργίου 9.407
ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ του Νικολάου 9.191

ΒΑΡΕΜΕΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Βασιλείου 8.829
ΜΩΡΑΪΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΘΑΝΟΣ) του Χρήστου 8.457
ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του Αθανασίου ν4.870
ΠΑΝΤΙΩΡΑ ΦΩΤΕΙΝΗ του Ευαγγέλου 4.073
ΤΣΙΜΠΛΗ ΕΙΡΗΝΗ του Δημητρίου 2.421
ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΣΙΣΣΥ) του Χρήστου 1.866
ΜΙΧΑΛΑΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ του Παναγιώτη 1.422