Ο λαός «αποχαιρέτησε» το Θάνο

Το πάρτι του Θάνου Μωραΐτη την τελευταία βραδιά της προεκλογικής περιόδου στο Αγρίνιο αποδεικνύεται πως ήταν το αποχαιρετιστήριο για την πολιτική του καριέρα.

Με τη εκλογική συντριβή του, ο ΣΥΡΙΖΑ έμεινε μόνο με στο στενό του πυρήνα και έτσι ο πασοκογενής γυρολόγος έμεινε τέταρτος στη σταυροδοσία μεταξύ των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ και δεν εκλέγεται εκ νέου βουλευτής. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι χθες ο Θάνος Μωραΐτης ήταν δεύτερος μακροβιότερος βουλευτή της Αιτωλοακαρνανίας μετρώντας τέσσερις θητείες ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και μια με το ΣΥΡΙΖΑ.

«Απόψε κάνατε φύλλο και φτερό τις δημοσκοπήσεις. Το κύμα ελπίδας έρχεται» εκτίμησε ο Θάνος Μωραΐτης στην τελευταία του προεκλογική ομιλία.

Τα πράγματα όμως αποδείχθηκαν πολύ διαφορετικά για το κόμμα του, αλλά και τον ίδιο, που αυτή τη φορά συγκρούστηκε με τις “Συμπληγάδες” Ζαμπάρα και Θεοδωράκη και “συνετρίβη”.

Ο Θάνος Μωραΐτης είχε επιχειρήσει ανεπιτυχώς να διασώσει την πολιτική του καριέρα συντασσόμενος το 2015 με τον αλήστου μνήμης ΓΑΠ και μετακομίζοντας στη Β Αθηνών. Αυτό που απέτυχε τότε το κατάφερε τέσσερα χρόνια μετά “μετακομίζοντας” στο ΣΥΡΙΖΑ που νωρίτερα τον καθύβριζε και επιστρέφοντας στην Αιτωλοακαρνανία.

Όμως την πρώτη φορά που αντιμετώπισε αξιόλογους συνυποψηφίους, που μπορούν να αρθρώσουν σοβαρό πολιτικό λόγο και να έχουν τα λόγια τους ουσία και όχι απλώς να είναι ένα ξεπατίκωμα από ατάκες του Ανδρέα, ο Θάνος Μωραΐτης καταψηφίστηκε.

Θα αρχίσει πάλι τις… “μετακομίσεις” ο Θάνος Μωραΐτης ή θα συνταχθεί με την απόφαση του λαού να μείνει σπίτι του.

Θάνος Θάνος Μωραΐτης