Στην Αιτωλοακαρνανία η «Νίκη» ξεπέρασε την «Ελληνική Λύση»

Το κόμμα «Νίκη» ήρθε σχεδόν από το πουθενά και παρ΄ολίγον να πετύχει ένα μικρό εκλογικό θαύμα και να εισέλθει στη Βουλή.

Το ποσοστό του έμεινε στο 2,9% και έτσι δεν κατάφερε να αποκτήσει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. Ωστόσο είναι αξιοσημείωτη η επίδοσή του στην Αιτωλοακαρνανία, με δεδομένο ότι ο νομός θεωρείται δύσκολο πεδίο για τα μικρά κόμματα. Σε επίπεδο Αιτωλοακαρνανίας κατάφερε να ξεπεράσει οριακά το 3% (3,04% για την ακρίβεια) όμως πιο σημαντικό είναι ότι κατάφερε να ξεπεράσει το ποσοστό της «Ελληνικής Λύσης» που περιορίστηκε στο 2,52%.

Έτσι η “Νίκη” κατατάγη πέμπτο κόμμα στην Αιτωλοακαρνανία μετά το ΚΚΕ. Και θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Αιτωλοακαρνανία είναι μια από τις λίγες περιοχές της χώρας που κατέλαβε την πέμπτη θέση στα τοπικά αποτελέσματα των εκλογών. Εκτός από την Αιτωλοακαρνανία, η “Νίκη” ήταν πέμπτη στις εκλογικές περιφέρειες Αχαΐας, Δράμας, Ευρυτανίας, Καστοριάς, Κοζάνης, Πέλλας, Πιερίας, Ρεθύμνης, Τρικάλων και Χαλκιδικής.

Ιδιαίτερα στο Δήμο Αγρινίου η “Νίκη” πέτυχε ακόμη μεγαλύτερα ποσοστά. 3,89% ήταν το ποσοστό της στο σύνολο του Δήμου, ενώ στην πόλη του Αγρινίου πήρε 4,35%. Μάλιστα στις Δημοτικές Ενότητες Νεάπολης, Παναιτωλικού και Παραβόλας ήταν τέταρτο κόμμα, ξεπερνώντας ακόμη και το ΚΚΕ.

Το κόμμα «Νίκη» περιγράφεται ως «Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα». Πρόεδρος του κόμματος είναι ο Δημήτρης Νατσιός και, όπως αναφέρεται στο βιογραφικό του, είναι δάσκαλος και θεολόγος.