Η Σταρακά «καθάρισε» Κωνσταντόπουλο και Μωραΐτη

Αρκετοί είχαν την εκτίμηση πριν από τις εκλογές ότι η Χριστίνα Σταρακά είχε σοβαρές πιθανότητες να εκλεγεί βουλευτής στη θέση του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου. Ωστόσο η Χριστίνα Σταρακά απέδειξε σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση πως ήταν σε θέση να ανταπεξέλθει σε πάρα πολλές δυσκολίες και να πετύχει πολλαπλούς επιμέρους στόχους για να εκλεγεί βουλευτής.

Η πρώτη δυσκολία είχε να κάνει με τη συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ της Ντίνας Κατσαρή, που θεωρητικά θα μπορούσε να της στερήσει αρκετούς ψήφους από την περιοχή του Αγρινίου. Ωστόσο η Χριστίνα Σταρακά κατάφερε να πάρει στο Αγρίνιο σχεδόν  διπλάσιους σταυρούς από τους συνυποψηφίους της στο ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα η Χριστίνα Σταρακά είχε, όπως αποδείχθηκε, και ένα back up ψήφων από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. Όταν το 2019 η Χριστίνα Σταρακά διεκδίκησε τη δημαρχία στο Αγρίνιο είχε μια άτυπη συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα με το Θάνο Μωραΐτη, γεγονός που είχε καταγγελθεί τότε από το Δημήτρη Τραπεζιώτη, εξ΄ου και προέκυψε η καθίζηση των ποσοστών της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοτικές εκλογές. Αυτή την “επαφή” η Χριστίνα Σταρακά κατάφερε να την αξιοποιήσει προς όφελός της και προς όφελος του κόμματός της.

Τόσο, όσο… Είναι χαρακτηριστικό ότι η διαφορά των περίπου 1.500 σταυρών που είχε η Χριστίνα Σταρακά στο Δήμο Αγρινίου βρίσκεται σε “ευθεία γραμμή” με τους ανάλογους σταυρούς που υπολείπεται ο Θάνος Μωραΐτης από την πρωτιά στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.