«Μαθαίνω το Νερό» και εκμάθηση κανόε/καγιάκ για παιδιά ωφελούμενων ΤΕΒΑ

Mε επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση «Μαθαίνω το Νερό», που απευθυνόταν σε παιδιά ωφελούμενων ΤΕΒΑ 6 έως 16 ετών και πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας Κ.Σ. Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, στο πλαίσιο υλοποίησης των Συνοδευτικών Μέτρων του ΕΠ ΕΒΥΣ Ι του ΤΕΒΑ. Σκοπός της δράσης ήταν η επαφή των παιδιών με το νερό μέσα από την εκμάθηση κανόε ή καγιάκ, καθώς και η επιμόρφωσή τους μέσω περιβαλλοντικών μαθημάτων.

Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σαλμά τόνισε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση, να ανακοινώσουμε την ολοκλήρωση μιας άκρως ψυχαγωγικής και γεμάτης ευεξία δράσης, μιας δράσης ενδυνάμωσης, τόσο σωματικής, όσο και ψυχικής, για παιδιά ωφελούμενων ΤΕΒΑ 6-16 ετών, που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου. To εργαστήριο «Μαθαίνω το νερό», αποτέλεσε αρωγό στην κοινωνικοποίηση, την εκγύμναση, τη συναισθηματική, ψυχική και πνευματική ανάπτυξη των παιδιών μας. Άλλωστε, τα παιδιά είναι το μέλλον μας και απώτερος σκοπός μας είναι η ανάπτυξη και η εξέλιξή τους».

Στα παιδιά, καθ’ όλη τη διάρκεια του εργαστηρίου με τίτλο «Μαθαίνω το νερό», προσφέρθηκε η δυνατότητα να καλλιεργήσουν τις δεξιότητες και τις γνώσεις τους, να κοινωνικοποιηθούν, να ενισχύσουν τη κριτική τους σκέψη, να μάθουν να δρουν ως ομάδα, αλλά και να ασκηθούν τόσο πνευματικά όσο και σωματικά. Επίσης, το τελευταίο Σαββατοκύριακο του εργαστηρίου, πραγματοποιήθηκαν περιβαλλοντικά μαθήματα και τα παιδιά μέσω αυτών, γνώρισαν τα είδη των πτηνών που κατοικούν μέσα και γύρω από την λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου.

Η δράση ξεκίνησε το Σάββατο 1η Απριλίου και ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 14 Μάϊου 2023.

Το εργαστήριο «Μαθαίνω το Νερό» υλοποιήθηκε στο πλαίσιο των Συνοδευτικών Μέτρων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 2015-2016 – ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ» ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ (ΤΕΒΑ/FEAD) 2014-2020 από τη Κοινωνική Σύμπραξη της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας (MIS 5000218).