Θέρμο: Μπαίνουν οι βάσεις για λειτουργήσει μετά από 50 χρόνια η κατασκήνωση της Αγίας Σοφίας

Τις βάσεις θέτει ο Δήμος Θέρμου για να επαναλειτουργήσει μετά από πολλές δεκαετίες η κατασκήνωση στην κοινότητα Αγίας Σοφίας Θέρμου. Οι πρώτες εργασίες έχουν ξεκινήσει με χρηματοδότηση του ΥΠΕΣ, ενώ ο Δήμος Θέρμου έχει εξασφαλίσει συνδυαστικά και από το Υπ. Εργασίας συνολική χρηματοδότηση 830.000 ευρώ. Με στόχο όπως αναφέρει και ο Δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας, ο δήμος να κάνει υπέρβαση των δυνατοτήτων του, η επαναλειτουργία της κατασκήνωσης προγραμματίζεται για το 2024.

Αναλυτικά ο Δήμαρχος Θέρμου αναφέρει:

Επισκέφτηκα σήμερα το εργοτάξιο της δημιουργίας Κατασκήνωσης στην κοινότητα Αγίας Σοφίας και ενθουσιάστηκα με την έναρξη του έργου για την λειτουργία της. Μετά το 1976 που ήταν η τελευταία φορά που δέχθηκε κατασκηνωτές, μετά από πενήντα περίπου χρόνια ο δήμος Θέρμου καλείται να κάνει την υπέρβαση των δυνατοτήτων του. Το στοίχημα πρέπει να κερδηθεί, γιατί η ίδια η τοπική κοινωνία και η τοπική οικονομία θα κερδίσουν όταν λειτουργήσει η Κατασκήνωση.

Άρχισε η περιμάντρωση του χώρου της κατασκήνωσης με πίστωση από το υπουργείο Εσωτερικών ποσού 180.000 ευρώ. Σύντομα θα τοποθετηθούν οκτώ ξύλινοι οικίσκοι των δέκα ατόμων και «τρέχει» η δημοπρασία για προμήθεια άλλων επτά οικίσκων, συνολικού προϋπολογισμού των 15 οικίσκων 400.000 ευρώ από το υπουργείο Εργασίας.

Εντός του Ιουνίου αρχίζει και θα ολοκληρωθεί η κατασκευή των βάσεων τοποθέτησης των οικίσκων με το ποσό των 72.000 ευρώ, ενώ το ποσό των 78.000 ευρώ θα διατεθεί για την ανακατασκευή λουτρών και WC, με σύνολο έργου χώρων υγιεινής 150.000 ευρώ, από χρηματοδότηση του υπουργείου Εργασίας.

Για να φτάσουμε εδώ χρειάστηκε η παραχώρηση του οικοπέδου δέκα στρεμμάτων, στόχος που επιτεύχθηκε με σκληρή δουλειά και πολλές προσπάθειες πέντε ετών με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Εργασίας. Η ευδοκίμηση των προσπαθειών της δημοτικής αρχής για την έναρξη λειτουργίας της Κατασκήνωσης, το επόμενο έτος, θα αποτελέσει τεράστια επιτυχία, αφού θα δημιουργήσει περίπου 15 εποχιακές θέσεις απασχόλησης και πρόσθετο εισόδημα για τους επαγγελματίες λόγω των επισκεπτών- οικογενειών των ωφελούμενων, αλλά και τις προμήθειες αγαθών για την σίτιση των παιδιών.

Το γεγονός ότι ξεκινήσαμε με έργα προϋπολογισμού 830.000 ευρώ την δημιουργία της Κατασκήνωσης θεωρούμε ότι θα υπάρξει συνέχεια χρηματοδότησης από τα αρμόδια υπουργεία , ώστε να αποτελέσει η περιοχή μας πόλο έλξης ωφελούμενων – μαθητών. Ξεκινήσαμε με το συνολικό ποσό των 830.000 ευρώ τα έργα, που μπορεί ο οποιοσδήποτε να επισκεφτεί για να διαπιστώσει, ότι αυτό που θεωρούνταν ανέφικτο για πενήντα χρόνια παίρνει «σάρκα και οστά» το έτος 2023.