ΔΕΥΑ Ναυπάκτου : 2,5 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για 10.000 «έξυπνα» υδρόμετρα

Χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης θα λάβει η ΔΕΥΑ Ναυπάκτου για την εγκατάσταση 10.000 ψηφιακών υδρομέτρων στο δίκτυο της ύδρευσης.

Συγκεκριμένα το έργο «προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος τηλεμετρίας και ψηφιακών υδρομετρητών για τη μείωση των διαρροών και τον έλεγχο του υδατικού ισοζυγίου της Δ.Ε. Ναυπάκτου» με προϋπολογισμό 2,5 εκατ. ευρώ εντάχθηκε στην πρόσκληση του Υπουργείου Περιβάλλοντος με τίτλο «Αειφόρος χρήση των πόρων, ανθεκτικότητα στην κλιματική αλλαγή και διατήρηση της βιοποικιλότητας», που συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Το φυσικά αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει την:
• Προμήθεια και εγκατάσταση 10.000 Τοπικών Σταθμών Ελέγχου Κατανάλωσης (ΤΣΕΚ) μέσω της εγκατάστασης ψηφιακών μετρητών παροχής καταναλωτών και παρελκόμενου υδραυλικού εξοπλισμού σε υδατοπαροχές της Δ.Ε. Ναυπάκτου.
• Προμήθεια και εγκατάσταση τριών Τοπικών Σταθμών Ελέγχου Πίεσης (ΤΣΕΠ) μέσω εγκατάστασης μετρητών πίεσης με καταγραφικό, επικοινωνιακή διάταξη με μπαταρία και υδραυλικό παρελκόμενο εξοπλισμό σε υδατοπαροχές της Δ.Ε. Ναυπάκτου
• Προμήθεια και εγκατάσταση τριών Τοπικών Σταθμών Ελέγχου Ποιότητας Πίεσης (ΤΣΕΠΠ) με χρήση μετρητών ποιότητας καιπίεσης με καταγραφικό, επικοινωνιακή διάταξη και μπαταρία και παρελκόμενο υδραυλικό εξοπλισμό με σκοπό την παρακολούθηση των ποιοτικών παραμέτρων και των πιέσεων του δικτύου σε πραγματικό χρόνο.
• Προμήθεια Φορητών Σταθμών Ελέγχου (ΦΣΕ) μέσω του οποίου θα γίνεται λήψη των δεδομένων κατανάλωσης και σημειακός εντοπισμός των διαρροών και η παρακολούθησης της ποιότητας του νερού,
• Επέκταση του Κεντρικού Σταθμού ελέγχου (ΚΣΕ) μέσω της προμήθειας και εγκατάστασης εξοπλισμού και λογισμικών,
• Εκπαίδευση του προσωπικού της Υπηρεσίας
• Την τεκμηρίωση και τη δοκιμαστική λειτουργία συνολικού προσφερόμενου συστήματος Επισημαίνεται ότι το σύνολο της δράσης, συμπεριλαμβανομένης της δοκιμαστικής λειτουργίας όπου απαιτείται, θα έχουν ολοκληρωθεί εντός του τιθέμενου χρονοδιαγράμματος.