«Στα… γρανάζια του Δημοσίου τα ιστορικά κτίρια του Αγρινίου»

Σκάλωσε η παραχώρηση του Καπνικού Σταθμού 

Ερώτηση δέχθηκε χθες από τον επικεφαλής του «Αγρίνιο Μπορείς», Παναγιώτη Καψάλη, η δημοτική αρχή και για την τύχη του αιτήματος για την παραχώρηση του Καπνικού Σταθμού Αγρινίου στο Δήμο Αγρινίου.

Η παραχώρηση αυτή, σύμφωνα με το Δήμαρχο Αγρινίου, έμπλεξε στα γρανάζια του Ελληνικού Δημοσίου. Ο Γ. Παπαναστασίου παρεμπιπτόντως αναφέρθηκε και σε άλλες περιπτώσεις όπως το συγκρότημα των Καπναποθηκών Παπαστράτου ή το κτίριο της Εθνικής Τράπεζας στον πεζόδρομο της Χαριλάου Τρικούπη.

«Είναι ένας φαύλος κύκλος η εξαγορά ή εκμίσθωση των κτιρίων» και αναφέρθηκε στην εξαγορά του κτιρίου του δημοτικού συμβουλίου από την Τράπεζα της Ελλάδας, για την οποία εκτίμησε ότι καλώς έγινε, αναρωτήθηκε όμως με νόημα που είναι η κοινωνική ευθύνη των τραπεζών. Οι παραχωρήσεις από το Δημόσιο είναι προβληματικές εκτίμησε ο Γιώργος Παπαναστασίου φέρνοντας ένα ακόμη παράδειγμα, αυτό της έκτασης στο Αγγελόκαστρο που ζητείται για την δημιουργία επιχειρηματικού πάρκου, για την οποία η ΕΤΑΔ ζητά υψηλό αντάλλαγμα.

Σε αυτά τα ερωτήματα πάντως ο Γ. Παπαναστασίου «είδε» και προεκλογικές σκοπιμότητες κάνοντας λόγο για φωτοβολίδες και υπογραμμίζοντας με νόημα ότι η δημοτική αρχή ανακίνησε τη διαδικασία για τη διάλυση του Ιδρύματος Παπαστράτου, προκειμένου το σύνολο του συγκροτήματος των Καπναποθηκών να περάσει στην δικαιοδοσία του Δήμου και ήδη έχει ωριμότητα μελετών για να προχωρήσει η ανακατασκευή του πενταόροφου κτιρίου των Καπναποθηκών.

Παρεμπιπτόντως χθες σε θέμα της ημερήσιας διάταξης πέρασε η μεταφορά στο Δήμο Αγρινίου του καταπιστεύματος του Ιδρύματος Παπαστράτου, ύψους περί τα 1,4 εκατ. ευρώ, στο Δήμο Αγρινίου.