Δήμος Ακτίου – Βόνιτσας : Θα διορθωθούν τα λάθη – Για ψηφοθηρικούς λόγους η αρνητική δημοσιότητα

Ανακοίνωση εξέδωσε ο δήμος Ακτίου Βόνιτσας για το έργο που αφορά τα πεζοδρόμια της Βόνιτσας που τις τελευταίες ημέρες έγιναν viral, καθώς σε πλάκες όδευσης τυφλών παρεμβάλονται άλλοτε δέντρα και άλλοτε κολόνες.

Από πλευράς Δημοτικής Αρχής τονίζεται πως το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί και θα διορθωθούν τα όποια λάθη υπάρχουν, ενώ η Δημοτική Αρχή υποστηρίζει πως «όλη αυτή την αρνητική δημοσιότητα η οποία γίνεται καθαρά για ψηφοθηρικούς λόγους»

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Τις τελευταίες ημέρες γίναμε όλοι μας θεατές ενός ορυμαγδού δημοσιεύσεων και σχολίων που αφορούν τα υπό κατασκευή πεζοδρόμια της πόλης της Βόνιτσας. Κάποιοι συμπολίτες μας δημοσίευσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες από το υπό εξέλιξη έργο σπεύδοντας να μας κατηγορήσουν για κακοτεχνίες σε ότι αφορά ορισμένα σημεία του έργου.

Φυσικά και έχουν πέσει στην αντίληψή μας οι συγκεκριμένες αστοχίες, άλλωστε και εμείς κυκλοφορούμε στην πόλη μας και βλέπουμε από κοντά τυχόν προβλήματα για να τα διορθώσουμε, αλλά όπως είπαμε και παραπάνω το έργο ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ!!! Φυσικά και θα διορθωθούν τα όποια λάθη υπάρχουν και φυσικά και δεν πρόκειται ο Δήμος να παραλάβει ένα έργο αν δεν είναι σωστά ολοκληρωμένο.  Οπότε να μείνετε όλοι και όλες ήσυχοι ότι όταν το έργο θα παραδοθεί θα είναι σωστό και δεν θα έχει λάθη δεδομένου ότι οι συγκεκριμένοι στύλοι θα μετατοπιστούν.

Πάντως, μας προβληματίζει το γεγονός ότι εκλεγμένοι σύμβουλοι αλλά και υποψήφιοι με σχόλια τους κατακρίνουν τον Δήμο για τα κακώς κείμενα. Αλήθεια ούτε αυτοί γνωρίζουν ότι ένα έργο αν δεν ολοκληρωθεί σωστά ο Δήμος δεν πρόκειται να το παραλάβει και φυσικά να το πληρώσει από τις …τσέπες των δημοτών όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά;;; Για αυτό είμαστε εμείς εδώ για να τους ενημερώνουμε για την λειτουργία του Δήμου.

Ας αναρωτηθούν κάποιοι και κάποιες για ποιον λόγο οι κολόνες βρίσκονται στον χώρο από τον οποίο περνάνε τα πεζοδρόμια. Μήπως κανονικά θα έπρεπε να βρίσκονται κάπου αλλού και όχι εκεί; Μήπως κάποιοι δεν επέτρεψαν την τοποθέτησή τους σε διαφορετικά σημεία; Ο Δήμος με αφορμή αυτό το έργο αναδεικνύει το πρόβλημα που είχαν δημιουργήσει η ΔΕΗ και ο ΟΤΕ (ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΚΑΛΑ. ΤΩΡΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΤΙΣ ΚΟΛΟΝΕΣ;;;).

Θα σταλεί φάκελος σε όλους τους αρμόδιους (ΔΕΗ, ΟΤΕ, κλπ) για το συγκεκριμένο ζήτημα των κολόνων με την ολοκλήρωση του έργου, που καθυστερεί να ολοκληρωθεί λόγω μη έγκυρης εξόφλησης από το κεντρικό κράτος, χωρίς ευθύνη του Δήμου και του εργολάβου. Επίσης θα προτείναμε στους επίδοξους φωτογράφους να φωτογραφίσουν και κάποια άλλα σημεία της πόλης όπως τον παραλιακό πεζόδρομο, τα γήπεδα, τις αναπλάσεις που γίνονται στις γειτονιές της (όπως και τα δικά τους… ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ!!!) ώστε να υπάρχει σφαιρική άποψη και εικόνα για το τι συμβαίνει στην πόλη.

Θα μπορούσαν κάλλιστα αυτοί οι επίδοξοι φωτογράφοι αντί να κάνουν αντιπολίτευση μέσω διαδικτύου να ανέφεραν το πρόβλημα στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και να αποφεύγαν όλη αυτή την αρνητική δημοσιότητα η οποία γίνεται καθαρά για ψηφοθηρικούς λόγους. Εμεις από την πλευρά μας θα τους ακούγαμε, όπως κάνουμε άλλωστε και τώρα και θα φροντίζαμε να επιλυθεί το πρόβλημα. Είμαστε ανοικτοί στις προτάσεις όταν γίνονται με θετικό τρόπο. Ποτέ δεν διεκδικήσαμε το αλάθητο των επιλογών μας. Αυτό όμως που διεκδικούμε είναι η αναγνώριση της προσπάθειας που καταβάλλει η Δημοτική Αρχή να αλλάξει τον τόπο. Και σε αυτό έχουμε καταφέρει πολλά.