Καλοκαιρινό Αθλητικό Φεστιβάλ για τους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ στο Μεσολόγγι

«Τα 6 Σκεπτόμενα Καπέλα» Παιχνίδια ανταλλαγής ρόλων για Δημιουργικές Δεξιότητες μικρών & μεγάλων

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διοργανώνει Καλοκαιρινό Αθλητικό Φεστιβάλ για μικρούς και μεγάλους, ωφελούμενους του ΤΕΒΑ Κ.Σ. Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, το Σάββατο 10 Ιουνίου 2023, ώρα προσέλευσης στις 10:30 π.μ.στο Κλειστό Γυμναστήριο ΔΑΚ Μεσολογγίου.

Το αθλητικό φεστιβάλ και τα εργαστήρια απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 16 ετών ωφελούμενων του ΤΕΒΑ της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας και στους γονείς τους.
Οι δηλώσεις συμμετοχής – ενδιαφέροντος έχουν ανοίξει! Μπορείτε να μας ενημερώσετε για τη παρουσία σας/ συμμετοχή σας  στο φεστιβάλ, καλώντας στη γραμμή ΤΕΒΑ 2611 100230  και μιλώντας με κάποιον εκπρόσωπό μας ή στέλνοντας e-mail μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης info@pdeteba.gr.

«Σας προσκαλούμε με χαρά, σε μια χαρούμενη, καλοκαιρινή γιορτή, με αθλητικές δραστηριότητες για παιδιά και πρωτότυπα βιωματικά σεμινάρια για μικρούς και μεγάλους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ, σηματοδοτώντας έτσι την έναρξη του καλοκαιριού για όλους. Μέσα από τις δράσεις των Συνοδευτικών Μέτρων ΤΕΒΑ Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας ενθαρρύνουμε την στην ομαδικότητα, τη δημιουργικότητα, την ευγενή άμιλλα, προάγοντας τις αρετές του αθλητισμού, αλλά πάνω απ’ όλα, στοχεύουμε στο χαμόγελο και στην χαρά των παιδιών μας», αναφέρει σε δήλωσή της η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σαλμά.

Κατά την διάρκεια του φεστιβάλ θα διεξαχθούν παράλληλες δράσεις όπως βιωματικό σεμινάριο για γονείς και θεματικό εργαστήριο παιδιών  με τίτλο «Τα 6 Σκεπτόμενα Καπέλα» του E. De Bono. Μέσα από παιχνίδια ανταλλαγής ρόλων τόσο οι γονείς, όσο και τα παιδιά, θα εξερευνήσουν διαφορετικές πτυχές της προσωπικότητας τους και θα ανταλλάξουν ιδέες και ευρηματικές λύσεις σε πιθανά σενάρια προβλημάτων. Βασική πρόκληση θα είναι  να «αποδράσουν» από τον συνήθη τρόπο σκέψης, εξετάζοντας κι άλλες οπτικές γωνίες στην επίλυση προβλημάτων  και την σφαιρική λήψη αποφάσεων.

Το Φεστιβάλ υλοποιείται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ΚΣ Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας,  στο πλαίσιο των Συνοδευτικών Μέτρων του Προγράμματος «Παροχή Συνοδευτικών Μέτρων 2018–2019 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο υλοποίησης των Πράξεων «ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 2018 2019, ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ Π.Ε. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ (ΚΩΔ. ΟΠΣ 5029532)» του Ε.Π. Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ/ FEAD)».