«Μερικές χαζές σημειώσεις για τον έρωτα» στο Μικρό Θέατρο

Στην αρχή υπήρχε Νύχτα και χάος μοναχά. Πλατύς Τάρταρος κι Έρεβος μαύρο. Ούτε αέρας υπήρχε ούτε γη ή ουρανός. Τότε μέσα στου Ερέβους τον κόρφο τον απέραντο, εν’άσπορο αυγό στην αρχή η μαυροφτέρουγη Νύχτα γεννάει. Κι όταν ήρθε ο καιρός, απ’ τ’ αυγό ο ποθητός πρόβαλε Έρωτας … λέει ο Αριστοφάνης για τον έρωτα.
Γιατί ο έρωτας τώρα; Μάλλον γιατί ο έρωτας πάντα. Μέσα στη σκοτεινιά τη γύρω μας, μόνο ένα φως υπάρχει. Ο έρωτας. Αυτός ήταν.

Αυτός μπροστά, αυτός πίσω, αυτός μέσα κι έξω από τον άνθρωπο. Τον καημένο, τον ανυπεράσπιστο άνθρωπο, που ορμάει να τον κατασπαράξει σαν άγριο θηρίο. Του τρώει τις σάρκες, το μυαλό, την ψυχή και τον παραδίδει κάπου, σε κάποιον, κάπως…. αλλιώς… για να ζήσει έστω και μια μέρα στον παράδεισο.

Ιστορίες, που ξέρουμε, που έχουμε ακούσει, που έχουμε ζήσει. Ο Αριστοφάνης, οι ερωτικές επιστολές, ο Ορφέας και η Ευρυδίκη, η Σάρα Κέιν, η Πίτσα Παπαδοπούλου με την Κατερίνα Στανίση, ο έρωτας της Κυρίας Κυριακής για τον Αντώνη, ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα με τον Τάσο και τη Γκόλφω και τον Μιμίκο με τη Μαίρη, εσύ κι εγώ. Ο έρωτας που ήρθε κι έφυγε. Ο άλλος που πασχίζει να ζήσει μέσα στη μέρα ανάμεσα σε παιδιά, δουλειές, κατσαρόλες και λογαριασμούς. Κι αυτός που σε ρήμαξε και μετά μάζεψες τα κομμάτια σου – ανάμεσα σε μπουκάλες αλκοόλ – και τον κοίταξες ξανά στα μάτια. Αυτός ο ίδιος, αυτοπροσώπως. Ο άνευ όρων, ο τα πάντα πληρών, ο δίχως τέλος και δίχως αρχή έρωτάς μου για σένα. ΧΑΟΣ!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
σύλληψη – σκηνοθεσία: Κατερίνα Καραδήμα
καλλιτεχνικός συνεργάτης – φωτισμοί – τρέιλερ: Αιμίλιος Αλεξανδρής
κοστούμια: η ομάδα
επεξεργασία κειμένου: Όλγα Δασκαλή
επεξεργασία ήχου: Σάσα Παπαγεωργίου

φωτογράφιση: Γιώργος Κατσιπάνος

ΠΑΙΖΟΥΝ
Ελένη Βοττέα
Ρούλα Γκατζόγια
Όλγα Δασκαλή
Έφη Ιωαννίδου
Βίκυ Κλέσουρα
Δημήτρης Κολώνιας
Παναγιώτα Κουνούπη
Γιώργος Λαζούρας
Τάκης Λιάγκας
Βάσω Μοσχάκη
Σάσα Παπαγεωργίου
Σπύρος Παππάς
Κωνσταντίνα Τασούλα
Ελεάννα Τσάκαλου

Παραστάσεις: 22,23,24,25, Ιουνίου
Ώρα: 21:15
Γενική είσοδος: 7 ευρώ
Προπώληση εισιτηρίων, στο ταμείο του θεάτρου, καθημερινά 7:30 μμ έως 9:30 μμ.
ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ
ΚΕΝΤΡΟΥ 26 ΑΓΡΙΝΙΟ
Τ. 2641046619

«Μερικές χαζές σημειώσεις για τον έρωτα» στο Μικρό Θέατρο