«Τι θα κάνουμε με το Δήμο;» αναρωτιέται το ΠΑΣΟΚ

Τι κουβέντιαζαν τα πηγαδάκια του ΠΑΣΟΚ, περιμένοντας τον ΓΑΠ

Ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν συνεπέστατος στο ραντεβού του χθες με τους συντρόφους του Αγρινίου. Καμία σχέση με αυτό που λέμε «ώρα ΠΑΣΟΚ»… Όμως αρκετά κομματικά στελέχη είχαν πιάσει από νωρίς πόστα στο εκλογικό κέντρο του Κινήματος στον πεζόδρομο της «Ηλία Ηλιού» ή στις απέναντι καφετέριες. Τα πηγαδάκια που σχηματίστηκαν λοιπόν είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς από τη μια μεριά βρίσκονται οι παπανδρεϊκοί από την άλλη οι εκσυχρονισταί… Αυτό όμως δεν είναι είδηση για το κόμματα που καθιέρωσε στην πολιτική τον (παραπολιτικό) όρο «συντροφικά μαχαιρώματα».

Η είδηση έχει να κάνει με το τι συζητούσαν λίγο – πολύ όλα τα πηγαδάκια. Και παραδόξως η συζήτηση δεν είχε εκτιμήσεις – όπως θα περίμενες κανείς – για το αν το ΠΑΣΟΚ θα καταφέρει να κερδίσει κάτι από τις διαφαινόμενες απώλειες του ΣΥΡΙΖΑ στην επικείμενη κάλπη.

Η συζήτηση είχε κάνει με το δήμο Αγρινίου και τις επικείμενες δημοτικές εκλογές. «Τι θα κάνουμε με το Δήμο;» ήταν το ερώτημα που πλανιόνταν στον αέρα, καθώς όλοι συμφωνούν ότι άμεσα μετά τις εθνικές εκλογές θα πρέπει να παρθούν αποφάσεις… Ωστόσο το τελευταίο διάστημα στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν και αυτοί που δεν αγχώνονται με Δήμο, αφού δεν αγχώνονται οι άμεσα ενδιαφερόμενοι ή φερόμενοι ως τέτοιοι. Εξάλλου το κόμμα τα τελευταία χρόνια στήριζε κάποιον που αποφάσιζε να «βγει μπροστά»…. «Βγήκε μπροστά κανείς;» είναι το δεύτερο ερώτημα που πλανάται στο τοπικό ΠΑΣΟΚ.