Ήμασταν Μονακό, όταν είχαμε Αιτωλοακαρνάνα υπουργό;

Το χωριό θέλει τον υπουργό του;

Κανείς από τους τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αιτωλοακαρνανία δεν συμμετέχει στο νέο υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Η εξέλιξη αυτή ίσως να ήταν για αρκετούς σε κάποιο βαθμό αναμενόμενη.

Ωστόσο είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι αρκετοί ακόμα και μη ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας στεναχωρήθηκαν, γιατί πίσω από αυτή την εξέλιξη κατάλαβαν ότι δεν είναι στις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης η Αιτωλοακαρνανία. Αυτό ειπώθηκε τις προάλλες στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου και η αλήθεια είναι ότι προκάλεσε εντύπωση, γιατί κατά τις προηγούμενες περιόδους που κάποιος βουλευτής από την Αιτωλοακαρνανία συμμετείχε στο υπουργικό συμβούλιο δεν είδαμε να συμβαίνουν θαύματα… Η υστέρηση της Αιτωλοακαρνανίας δεν οφείλεται στο γεγονός ότι σπανίως επιλέγονται βουλευτές της στο υπουργικό συμβούλιο. Οφείλεται σε πολλούς άλλους λόγους.

Άρα λοιπόν με αυτήν την εντελώς παλαιοκομματική αντίληψη προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης θα είναι τα Τρίκαλα, αφού εκτός από το βουλευτή τους Κώστα Σκρέκα στο υπουργικό συμβούλιο θα έχουν και το Δήμαρχο τους, Δημήτρη Παπαστεργίου. Δηλαδή είμαστε για να μεταναστεύσουμε στα Τρίκαλα που λίαν συντόμως θα γίνουν κάτι σαν το Πριγκιπάτο του Μονακό ή το Μεγάλο Δουκάτο του Λουξεμβούργου.

Πάντως το εντυπωσιακό είναι ότι την αντίληψη αυτή περί εντοπιότητας του υπουργού, λες και ένας υπουργός δεν είναι υπουργός για όλη την Ελλάδα και όλους τους Έλληνες, αλλά μόνο για τον χωριό που τον εκλεγεί, είναι εντυπωσιακό ότι εκφέρεται από ανθρώπους που αναμένουν το κομματικό χρίσμα για να είναι υποψήφιοι.