64 εκλεκτοί στο υπουργικό συμβούλιο και καμιά 30αριά νομοί εκτός

Μόνο στην Αιτωλοακαρνανία έγινε από ορισμένους θέμα το γεγονός ότι στη νέα Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν συμμετέχει είτε ως υπουργός, είτε ως υφυπουργός, κάποιος τοπικός βουλευτής. Αν κοιτάξει όμως κάποιος το χάρτη θα δει καμιά 30αριά νομούς – εκλογικές περιφέρειες της χώρας που δεν έχουν «εκπροσώπηση» στο νέο υπουργικό συμβούλιο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το είχε προαναγγείλει πριν από τις εκλογές, πως στα κριτήριά του για τον σχηματισμό κυβέρνησης δεν θα συμπεριλαμβάνονται ούτε οι σταυροί προτίμησης, ούτε κάποιος γεωγραφικός προσδιορισμός. Εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται πως ο πρωθυπουργός έκανε πράξη τα όσα έλεγε. Και δεν είναι μόνο η Αιτωλοακαρνανία που έμεινε χωρίς υπουργό. Υπάρχουν και άλλες πολυεδρικές εκλογικές περιφέρειες που συμβαίνει αυτό. Εκτός από την Αιτωλοακαρνανία και η Λάρισα, ο πέμπτος μεγαλύτερος νομός της χώρας, δεν έχει εκπρόσωπο στην κυβέρνηση. Μάλιστα ολόκληρη η Πελοπόννησος ως γεωγραφική και όχι διοικητική περιοχή “εκπροσωπείται” μόνο από τρεις υφυπουργούς από την Κορινθία και την Αχαΐα, ενώ ούτε η Ανατολική Μακεδονία έχει «εκπροσώπηση» στο υπουργικό συμβούλιο.

Όμως μόνο στην Αιτωλοακαρνανία έγινε θέμα η μη «εκπροσώπηση»… Θα μπορούσε να γίνει θέμα… για λόγους παραπολιτικούς, αλλά δυστυχώς έγινε για λόγους ουσίας, πως τάχα έτσι δεν είναι η περιοχή στις προτεραιότητες της κυβέρνησης. Χαρακτηριστικό της παλαιοκομματικής νοοτροπίας που ακόμη υπάρχει σε πολλούς ακόμη και σήμερα.