Tι φοβάται το ΠΑΣΟΚ στο Αγρίνιο χωρίς το «Σταρακά effect»

Τραγική ειρωνία; Μπλακ χιούμορ από τον Ανδρουλάκη; Σε κάθε περίπτωση η σημειολογία είναι αξιοπρόσεκτη.

Η Χριστίνα Σταρακά τοποθετήθηκε από τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ στην επιτροπή του κόμματος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, την ώρα που η δημοτική παράταξη που δημιούργησε η ίδια έχει μείνει “ορφανή” και το ΠΑΣΟΚ αναζητά και δεν βρίσκει υποψήφιο δήμαρχο για το Δήμο, που μονοπωλούσε επί 40 χρόνια.

Το δημιούργημα της Χριστίνας Σταρακά, το “Αγρίνιο Μπορείς” που το 2019 πήρε 28% και 44% στο δεύτερο γύρο, από τη στιγμή που ο σημερινός επικεφαλής του Π. Καψάλης, αν και το “βασάνισε” αρκετά, δεν φαίνεται τελικά να κάνει το βήμα για τη δημαρχία, κινδυνεύει με πολιτικό αφανισμό, αφού ήδη μέλη του εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου “λεηλατούνται” από τους Παπαναστασίου, Τραπεζιώτη και Γκρίζη.

Η τοποθέτηση της Χριστίνας Σταρακά στην κομματική επιτροπή που θα ασχοληθεί με τις δημοτικές εκλογές δημιουργεί κάποιες ελπίδες ότι τελικά το ΠΑΣΟΚ θα βρει το δικό του υποψήφιο δήμαρχο. Όμως ο χρόνος που περνά καθημερινά λιγοστεύει αυτές τις ελπίδες. Αρκετοί στο ΠΑΣΟΚ διαπιστώνουν τώρα πως η Χριστίνα Σταρακά όταν αποφάσισε να μετακομίσει στην κεντρική πολιτική σκηνή ίσως θα έπρεπε να είχε φροντίσει για την επόμενη ημέρα της παράταξης, όμως από την άλλη οι εποχές των “δακτυλιδιών” έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, χώρια που πολλές φορές αυτά αποδεικνύονται “θαμπά”…

Έτσι ο φόβος του ΠΑΣΟΚ σήμερα είναι ότι ακόμη κι αν στο τέλος βρεθεί κάποια υποψηφιότητα, η εικόνα σε σχέση με το 2019 θα μπορούσε αντιστραφεί πλήρως. Δηλαδή εκεί που το 2019 η παράταξη είχε στο Δήμο Αγρινίου ποσοστό πολλαπλάσιο από την πανελλήνια εκλογική της επιρροή, καταφέρνοντας η Χριστίνα Σταρακά να “βυθίσει” τη δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο 11%, ο φόβος τώρα είναι μήπως το ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Αγρινίου βρεθεί πίσω με τον παραπαίων ΣΥΡΙΖΑ, που εκπροσωπείται από το Δημήτρη Τραπεζιώτη, τη στιγμή που ποντάρει στις αυτοδιοικητικές εκλογές για να εδραιώσει την εικόνα του ως κόμμα «αξιωματικής αντιπολίτευσης».