Ο… άρχοντας του παρασκηνίου (στο ΝΑΤΟ)

Ακόμη μια Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ με τον ηγέτη της χώρας-ντροπή για τη Δημοκρατία και τον αξιακό κώδικα της Δύσης, να συνεχίζει να κερδίζει ζωτικό χώρο. Και να έχει πλέον ταυτοτικά χαρακτηριστικά… άρχοντα του παρασκηνίου, με τον τρόπο που κινείται. Και με το πόσο αποτελεσματικός για τις επιδιώξεις της χώρας του αποδεικνύεται.

Ο Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος, με πρόσχημα και την πίεση που του ασκείται από τις Ηνωμένες Πολιτείες για να άρει τις ενστάσεις του περί της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Ο “Ατατούρκ” της εποχής μας… κάνει πλακίτσα με την ασθενική ηγεσία της Ουάσινγκτον και την ατροφική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία εξελίχτηκε πρόθυμα σε άβουλο συμπλήρωμα των στρατηγικών επιδιώξεων της μοναδικής υπερδύναμης που μας χάρισε το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

Η προσβλητική για την Ελλάδα, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον δυτικό πολιτισμό δήλωση του Τζο Μπάιντεν περί “κοινής” ενίσχυσης της χώρας μας και της Τουρκίας, δείχνει πόσο επιδεινώνεται το διεθνές περιβάλλον. Σύνθετο και πολυπαραγοντικό. Με τα σύννεφα διαρκώς να πυκνώνουν. Και τον Ταγίπ Ερντογάν να το… απολαμβάνει.

πηγή : ysterografa.gr