Κουράζει το ένας – ένας με τους υποψηφίους

Μέρα με τη μέρα, ιδίως μετά τις εθνικές εκλογές, οι υποψήφιοι στην Αυτοδιοίκηση επιχειρούν να ανεβάσουν στροφές, ανακοινώνοντας τους υποψηφίους του συνδυασμού τους.

Ορισμένοι μάλιστα το έκαναν αυτό και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου των εθνικών εκλογών. Για παράδειγμα, στο Μεσολόγγι κάποιοι υποψήφιοι δήμαρχοι έχουν επιλέξει μέρα παρά μέρα να μας ανακοινώνουν έναν – έναν τους υποψηφίους που θα συμμετάσχουν στο συνδυασμό τους. Τώρα πλέον αυτό το κάνουν σχεδόν όλοι οι υποψήφιοι σε όλους τους δήμους της Αιτωλοακαρνανίας και την Περιφέρεια. Ωραία η ιδέα αυτή για δωρεάν διαφήμιση κιόλας, όμως κουράζει αρκετά η καθημερινή ανακοίνωση υποψηφίων, γιατί οι πολίτες προέρχονται από τις διπλές εκλογές και την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο.

Μόνο δύο λεπτά της μέρας να μπει κάποιος στο facebook θα δει δεκάδες υποψηφίους από τη Βόνιτσα και Βάλτο μέχρι τη Ναύπακτο να δίνουν τα χέρια με κάποιον υποψήφιο δήμαρχο. Όμως μέσα στο καλοκαίρι κανείς δεν ενδιαφέρεται να μάθει ένα – ένα τα πρόσωπα που επιλέγονται από τους επικεφαλής των συνδυασμών, που από ένα σημείο και ύστερα επιλέγονται σε μια προσπάθεια να πιάσουν το 150% του μάξιμουμ των υποψηφίων.